©Starsport
©Starsport

Mijić: Zadovoljni smo remijem, malo ko dođe do bodova na Banovom brdu

Vreme čitanja: 3min | ned. 30.10.22. | 11:02

Dvostruki strelac za Novi Pazar protiv Čukaričkog (2:2) pozitivnih utisaka sumirao poslednje gostovanje

Ostao je Novi Pazar neporažen i treći put u poslednja četiri duela sa Čukaričkim (2:2), ali će na pobedu protiv Brđana morati da ceka još neko vreme. Pre nešto više od šest godina, minimalcem kraj Jošanice kreiranim od Envera Alivodića iz penala, jedini put u superligaškim okvirima srušen je Čukarički, za koji su tada igrali Nemanja Radonjić, Erhan i Alen Mašović, Beko Fofana, Dragoljub Srnić, Staniša Mandić

Možda će neko konstatovati da nije mnogo nedostajalo da se sličan krajnji scenario ponovi u kasno subotnje poslepodne, u duelu evropskih kandidata u prestonici, ali i bod osvojen u jednom od derbija 17. prvenstvene runde za Plave ima veliku značaj nadomak jesenje zavese, koja će biti spuštena posle vojevanja sa Javorom kući i Partizanom u Humskoj.

Izabrane vesti

Novi Pazar je brzo poveo, pa golovima u smiraj prvog i početkom drugog poluvremena dospeo u rezultatski minus, ali se na kraju izborio za 2:2, vezavši četvrti nerešen ishod u Mozzart Bet Superligi. Na remi Plavih čekalo se 13 kola, a sada se nižu iz kola u kolo.    

Dvostruki strelac u efikasnoj predstavi na stadionu Čukaričkog i bez dileme najbolji pojedinac na terenu bio je pazarski vezista Miloš Mijić. Postigao je treći i četvrti gol u šampionatu, pa na ovosezonskom kontu ima samo pogodak manje od prvog snajpera ekipe Andrije Majdevca.

"Otišli smo u Beograd sa ambicijom da se vratimo neporaženi. S obzirom da smo imali ogromnih kadrovskih problema, ali i da je veliki zalogaj uzeti Čukaričkom kući sva tri boda, bili smo zadovoljni i bodom. To smo na kraju i ostvarili. Ušli smo dobro u utakmicu, kasnije imali oscilacija, ali na kraju možemo da budemo zadovoljni jer smo uspeli da izjednačimo. Bod će svakako značiti na polju samopouzdanja. Malo kome pođe za rukom da dođe do bodova na Banovom brdu", neće Mijić pogače preko hleba.

Gol svakome dobro dođe, a tek dva…

"Srećan sam zbog golova, koji su došli kao plod dobre igre cele ekipe. Zaboravljamo već danas utakmicu sa Čukaričkim i okrećemo se poslednjem izazovu. Spremamo se za petak i Javor. Verovatno je to i najbitniji meč do sada. Zahvaljujem se i navijačima koji su došli u Beograd u velikom broju", kaže Mijić.

Majstor fudbala u šestom minutu stavio je tačku na lepu akciju u kojoj su učestvovali još razigrani Filip Jović i Sead Islamović, da bi u 80. minutu realizovao jedanaesterac. Prihvatio se odgovornosti, iako je pre dva mesaca fulao sa kreča protiv Spartaka, kao što je pre toga promašio i Stefan Lončar u sudijskoj nadoknadi u Pazaru baš sa Čukaričkim. Treći penal za Plave tokom jeseni nije krunisao trenutni rekovalescent Majdevac protiv lučanske Mladosti na Džaizkoin areni. Inače, dva puta uzastopno sa 11 metara precizni Bojica Nikčević nije igrao na Brdu po slovu ugovora.

"Lepa akcija kod prvog gola. Ispratio sam je do kraja i video prazan prostor. Jović me je primetio, uočio je da sam usamljen. Iskreno, nije mi bilo teško da savladam golmana. Što se penala tiče, bili smo određeni Lončar i ja. Preuzeo sam odgovornost jer sam se osećao dobro. Verovao sam da ću uspeti da pogodim. Nisam razmišljao o prethodnom promašaju", podseća Mijić na ključne detalje meča sa Čukaričkim.

Milan Joksimović, Slavko Damjanović, Jović, Mijić…Svi se bolje služe levom nogom i svi su od starta zaigrali protiv Čukaričkog. Teško da je Mijić u dosadašnjoj karijeri istovremeno bio na terenu sa više levonogih saigrača.

"Ha, ha, ha. Zanimljivo… Svi levonogi koje imamo bili su u startnoj postavi", završava priču za Mozzart Sport arhitekta Pazarovog boda na Banovom brdu.



tagovi

Miloš MijićNovi Pazar

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara