Rožerio Funes Mori (Foto: Reuters)
Rožerio Funes Mori (Foto: Reuters)

Miks dekoncentracije i nedostatka sreće: Leon i dalje čeka na treću pobedu u sezoni

Vreme čitanja: 2min | čet. 11.03.21. | 06:17

Funes Mori sa bele tačke doneo Montereju bod u finišu meča - 1:1 (1:0)

Malo nedostatak sreće, malo odsustvo koncentracije, pa i deprimiranost dosadašnjim rezultatima i Leon ponovo nije slavio. Ni četvrtu uzastopnu utakmicu u prvenstvu aktuelni osvajač meksičke Aperture nije uspeo da dobije. Kruz Azul ga je krajem februara porazio golom u 82. minutu, tri dana kasnije Puebla ga je savladala posle preokreta u petom minutu nadoknade, u prethodnom kolu ga je na identičan način dobila Amerika, da bi ga u zaostalom meču treće runde na gostovanju Montereju nedostatak koncentracije u završim minutima utakmice još jednom koštao boljeg bodovnog salda – 1:1 (1:0).

Mogu u Leonu da budu zadovoljni što su makar, ako ništa drugo, prekinuli seriju od tri poraza, ali slaba je to uteha s obzirom da su ponovo ispustili vođstvo i pobedu, koju su imali u rukama sve do 80. minuta.

Izabrane vesti

Goste je u prednost doveo Viktor Davila golom u 42. minutu, a isti igrač je i dvadesetak minuta ranije mogao da se upiše u strelce, samo da mu VAR zbog ofsajda nije poništio pogodak.

Međutim, Montereju u nastavku nije dugo bilo potrebno da popravi utisak nakon užasnog prvog poluvremena. Preuzeo je domaćin inicijativu, ali do gola nije mogao. Čak ni do udarca u okvir. Barem ne iz igre. Jedini takav došao je u 80. minutu, sa bele tačke. Odgovornost je preuzeo Roželio Funes Mori i svojim petim golom na prethodne tri utakmice produžio seriju Montereja bez poraza na pet mečeva, i tako stigao na deobu prvog mesta liste strelaca sa osam pogodaka, koliko ima i Tolukin Aleksis Kanelo.

A Leon ostavio da čeka na treću pobedu u prvenstvu. Makar do narednog kola, kada mu u goste dolazi poslednjeplasirana Nekaksa. Ali ni Leon nije daleko od dna, deli ga svega jedan bod, zbog čega ne bi smeo da "isposti" i petu uzastopnu utakmicu u Klauzuri.

MEKSIKO 1 - ZAOSTALI MEČ 3. KOLA

Četvrtak

Monterej - Leon 1:1 (0:1)

/Funes Mori 80pen - Davila 42/



tagovi

Meksiko 1LeonMonterej

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara