Milan Borjan napustio Crvenu zvezdu

Vreme čitanja: 2min | pon. 24.06.24. | 12:08

Odlazak trofejnog čuvara mreže

Milan Borjan je zvanično napustio Crvenu zvezdu! Klub sa stadiona Rajko Mitić saopštio je da su dve strane postigne dogovor o raskidu saradnje, nakon sedam godina saradnje.

Bivši reprezentativac Kanade je do prošle sezone bio kapiten, ali je nakon dolaska Baraka Bahara otišao na pozajmicu u Slovan iz Bratislave. Ispostavilo se da je to bio kraj za iskusnog čuvara mreže u crveno-belom dresu.

Izabrane vesti

Očekivalo se da će se Borjan priključiti ekipi na početku priprema za ovu sezonu, ali se to nije dogodilo. Vladan Milojević je tada poručio da klub trenutno pregovara sa Borjanom, a izgleda da je epilog tih pregovora bio sporazumni prekid saradnje.

Milan je sa Crvenom zvezdom imao ugovor do leta 2026. godine, a Crvena zvezda se obavezala da mu plati narednu, dok će poslednju oprostiti.

"Crvena zvezda i dugogodišnji kapiten našeg kluba - Milan Borjan su postigli dogovor o sporazumnom raskidu ugovora nakon sedam uspešnih godina tokom kojih su ostvareni veliki rezultati", stoji u poruci crveno-belih.

Iskusni čuvar mreže je bez ikakve dileme centralna figura aktuelne šampionske ere Crvene zvezde. Na Marakanu je došao na leto 2017. godine posle odlaska iz Ludogoreca i na gol-liniji stajao 309 puta. Pamtiće se brojne legendarne intervencije, a posebno one koje su Zvezdi otvarali put ka grupnim fazama evropskih takmičenja. Sve je krenulo od one intervencije na Marakani protiv Krasnodara u avgustu 2017, godine, zaokruženo čudesnom penal serijom u Kopenhagenu. Kao miljenik Zvezdine publike postao je i kapiten, a u toj ulozi ga je zamenio Aleksandar Dragović.


tagovi

Milan Borjan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara