"Milan Đurić slavi trofej Kupa Srbije"
"Milan Đurić slavi trofej Kupa Srbije"

Milan Đurić: Zreli smo za Evropu

Vreme čitanja: 3min | čet. 09.05.13. | 13:52

Strelac istorijskog gola za Jagodinu u finalu Kupa za mozzartsport.com govori o sezoni iz snova pod Đurđevim brdom

 

Milan Đurić slavi trofej Kupa SrbijeMilan Đurić je pred početak sezone u Jagodinu došao maltene slučajno, ali kao da se pretplatio na golove u najvećim utakmicama. Jesenas je zagorčao život Zvezdi, a u za Ćurane istorijskom finalu Kupa Srbije, takođe sa penale, srušio nade Vojvodine da će se konačno dočepati toliko željenog trofeja.
"Osećaj je zaista neverovatan. Kada si deo tako nečeg velikog. Kada se piše istorija jednog kluba. Ali, sreća prati hrabre. Bio sam smiren, preuzeo odgovornost i pogodio. Zaslužili smo taj trofej kao ekipa, iako su svi već videli Vojvodinu na pobedničkom postolju. Mi smo verovali u uspeh, ostavili srce na terenu i na kraju prigrlili pehar kojem smo se toliko nadali", kaže Đurić za mozzartsport.com.

Izabrane vesti

I zaista, u Jagodini nižu podvig za podvigom. Početkom ove sezone debitovali su na evropskoj sceni, a sinoć su osvojili i prvi trofej u klupskoj istoriji.
"Stvarno godina iz snova. Niko se nije nadao da ćemo uspeti. I Vojvodina se već pre finala samoproglasila za pobednika. U toku utakmice smo videli reklame sa parolom "osvajač Kupa Srbije" i pored njihov grb. Slušali smo priče o premijama, kolima... I sve nas je to dodatno motivisalo. Trener Simo Krunić nas je dobro pripremio, znali smo svaki njihov potez, izašli smo visoko, jer smo bili sigurni da će Vojvodina očekivati da mi branimo nulu. I pogodili smo".

Supić na jednu, lopta na drugu stranuSigurno je, dakle, da rezultati Jagodine više nisu slučajnost. Ali, ono što decenijama unazad nedostaje srpskim klubovima jesu rezultati u Evropi, a tu se ni Ćurani nisu proslavili. Na debiju ih je eliminisao malo poznati Ordabaši iz Kazahstana. Hoće li sledeće sezone biti bolje?
"Prvo, ja sam tek posle stigao u Jagodini, a kvalifikacije za Ligu Evropa sam igrao ranije u skopskom Metalurgu. I uveren sam da ćemo biti uspešniji, jer smo svi godinu dana iskusniji i silno motivisani da se što bolje prikažemo. U ova četiri poslednja kola Superlige šansu će verovatno dobiti igrači koji su do sada imali manju minutažu jer rezultatski motiv nemamo. Pa će svi moći da se dokažu. A ima nas 30 i konkurencija je zaista jaka", odgovara Đurić.

Koji je, tek da pomenemo, profesionalnu karijeru počeo Obiliću, prvi put se u inostranstvo otisnuo 2008. godine kada je potpisao za Metalurg u kojem je 2010. bio proglašen za stranca sezone u Makedoniji (osvojen nacionalni Kup). Usledila je kratka epizoda u Poljskoj, pa povratak na Balkan i potpisivanje ugovora sa Radnikom iz Bijeljine, koji je predvođen Đurićem, najboljim igrače druge lige BiH, izvojevao promociju u elitu.
"U Bijeljinu sam i otišao zbog povrede palca, pa tek da ne bih pauzirao. Kada se sezona završila imao sam ponude Zrinjskog, Čelika iz Zenice, na nema ko me nije zvao iz Bosne, ali sam izabrao Srbiju jer je ovde liga ipak kvalitetnija. Bilo je i nekih kontakata sa Spartakom, a na kraju sam završio u Jagodini".

Ugovor mu ističe 2015. godine, pa bi Đurić trebalo da bude jedan od nosioca ekipe i u novom napadu na Evropu.
"Igrač sam Jagodine i samo o njoj razmišljam. Ali, fudbal je ovo. Ako nešto iskrsne i klub se dogovori...", nedorečen ostaje Đurić.

(FOTO: Star Sport)


tagovi

JagodinaKup SrbijeMilan ĐurićSrbija

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara