Đulen Lopetegi (Reuters)
Đulen Lopetegi (Reuters)

Milan insistira na Špancu uprkos revoltu navijača

Vreme čitanja: 2min | pon. 29.04.24. | 09:17

Usmeni dogovor vredan 12.000.000 evra je već postignut

“NOpetegi” je naziv kampanje koju su pokrenuli Milanovi navijači kao odgovor na planove klupskog rukovodstva da od sledeće sezone angažuje španskog trenera Đulena Lopetegija. Jasno je da se era Stefana Piolija približila kraju i da će italijanski strateg napustiti klupu posle skoro četiri i po godine na klupi Rosonera.

Ali, navijači su se nadali nekom boljem rešenju od Lopetegija...

Izabrane vesti

Pristali bi na Antonija Kontea, Roberta de Zerbija ili na hit sezone Tijaga Motu, ali nikako na Španca čija karijera je u silaznoj putanji.

Američki vlasnici kluba imaju usmeni dogovor sa baskijskim stručnjakom vredan 4.000.000 evra po sezoni za trogodišnji ugovor. Toliko je zarađivao i Pioli… Plan je (bio) da sačekaju preostala četiri meča u sezoni, zahvale se Pioliju i imenuju Lopetegija. Pritisak navijača im sada malo remeti planove ali italijanski mediji pišu da će Milan insistirati na postavljanju Lopetegija i pokušati da smekša nezadovoljstvo publike.

Milanovi navijači su nedavno izdali i saopštenje u kojem su pozvali klub da počne sa poslovanjem dostojnim klupske istorije i tradicije i poduvukli da će imenovanje novog trenera biti najbolja šansa da pokažu visoke ambicije. Sa Lopetegijem to baš ne deluje ambiciozno…

Španac je poslednji posao imao u Vulverhemptonu prošle sezone i završio je sezonu na 13. mestu. Pre toga je tri godine radio u Sevilji sa kojom je osvojio Ligu Evrope i to mu je bio najuspešniji period u karijeri. Ali ranije se nije proslavio na klupama reprezentacije Španije i Real Madrida u kojem je potrajao nekoliko meseci. Ni u Portu za godinu i po dana nije ništa osvojio. Neslavni mandati na tri velika posla su opomena zbog koje Milanovi navijači traže drugačije rešenje od kluba.

Ako revolt tifoza Milana postane još jači i ozbiljniji, postoje minimalne šanse da se klub okrene i nekim alternitavama poput Paula Fonseke iz Lila i Marka van Bomela iz Antverepna ali ni njih dvojica ne ulivaju neko veliko poverenje da Milan mogu vratiti u borbu za trofeje i učiniti ga konkurentijim u Evropi. 

Lopetegijeva najveća preporuka je rad sa maldim igračima što se nekako uklapa u amerikanizaciju Milana u kojoj je konačan cilj razvoj igrača i zarada na transferima.


tagovi

Đulen Lopetegi

Obaveštavaj me

Milan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara