Sandro Tonali (AFP)
Sandro Tonali (AFP)

Milan je patio, krvario ali je budući kapiten opet spasao stvar (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | ned. 16.10.22. | 22:53

Sjajna minirola pojačanja iz Šalkea

Prošle sezone je Milan do dve nad Veronom pobede došao uz krv, suze i znoj. U tim mečevima je bildovao šampionski mentalitet i rastao kao tim. Prvo je na San Siru okrenuo sa 0:2 na 3.2, a onda u jednom od ključnih mečeva u finišu sezone preokrenuo na 3:1 pošto je Sandro Tonali dao dva mnogo bitna gola.

Večeras Rooneri na Bentegodiju nisu rezultatki zaostajali ali jesu visili, patili, krvarili i opet na kraju preživeli i pobedili – 2:1. I opet je budući kapiten Sandro Tonali bi junak. Retko pogađa ali kada to radi, onda su to zlata vredni golovi.

Izabrane vesti

Milan je ušao u meč iscrpljen posle Čelsija i oslabljen neigranjem gomile povređenih igrača poput Menjana, Kalabrije, Salemkersa, Kjera, De Ketelarea…O Ibrahimoviću da i ne govorimo. Verona je ove sezone jedno od najvećih razočaraneja, ozbiljan kandidat za ispadanje, a ceh je nedavno platio trener Gabrijele Ćofi kojeg je zamenio nekadašnji Milanov član i trenerski početnik Salvatore Boketi. I odmah je trguno ekipu, prodrmao igrače i malo je falilo da debituje uspešnim rezultatom. Kao nedavno njegov nekadašnji saigrač i još jedan trenerski “ruki” Rafaele Paladino u Monci… Ipak, Boketi na kraju nije uspeo da zaustavi šampiona Italije. Iako je bio blizu.

U kakvim kadrovskim problemima je večeras bio Stefano Pioli govori to što je mladi Jasin Adli prvi put bio starter od dolaska u klub. I nije mnogo pokazao… Ali je ipak krenulo dobro za Rosonere na Bentegodiju. Rafa Leao je protunjao levom stranom u svom stilu i naterao iskusnog Velosa na autogol. Potom je Žiru promašio sjajnu šansu za 2:0.

Ali Verona se brzo vratila u igru. Na sličan način. Sopstvenu mrežu je u 19. minutu zatresao štoper Mateo Gabija posle šuta Guntera.

Kako je vreme prolazilo tako je Verona bila hrabrija i opasnija. Milan je delovao kao isceđen. Mogao je Gunter da bude apsolutni junak domaćih ali je promašio lepu šansu u finišu prvog poluvremena.

Usledila je dominacija domaćih fudbalera na poečtku drugog poluvremena. Milan je visio uprkos ulacima Rebića i Origija. Hrustić nije kaznio grešku Kalulua, potom je Pikoli pogodio prečku, pa je Gunter još jednom bio blizu… Reagovao je Pioli i na teren poslao Benasera i Pobegu da uspostave ravnotežu. I Milan je postao konkretniji, a igra tečnija.

Ernandezov šut je odbranio Montipo. Potom i Rebićev. Zapretio je i Origi i onda je sevnula kontra koju je sjajno ispratio Sandro Tonali i opet bio fatalan po Đaloblue.

Šansu sa klupe je tada dobio mladi nemački štoper Malik Tšau koji je letos stigao iz Šalkea i bukvalno je spasao Milan. Sa dve sjajne intervencije u finišu meča je sprečio Veronu da izjednači i pokazao da bi mogao da bude lep kapital za Rosonere.

Pobeda se pamti, igra se briše, a Milanu sledi nešto lakši raspored protiv Monce, Dinama, Torina i onda verovatno oslučujući meč protiv Salcburga u Ligi šampiona.

SERIJA A - 10. KOLO

Subota

Empoli - Monca 1:0 (1:0)

/Has 11/

Torino - Juventus 0:1 (0:0)

/Vlahović 74/

Atalanta - Sasuolo 2:1 (1:1)

/Pašalić 45+1, Lukman 46 - Kirjakopulos 41/

Nedelja

Inter - Salernitana 2:0 (1:0)

/Martinez 14, Barela 58/

Lacio - Udineze 0:0

Specija - Kremoneze 2:2 (2:1)

/Nzola 19, Holm 22 - Desers 2, Pokel 52/

Napoli - Bolonja 3:2 (1:1)

/Žuan Žesus 45, Lozano 49, Osimen 69 - Zirkze 41, Berou 51/

Verona - Milan 1:2 (1:1)

/Gabija 19 autogol - Veloso 9 autogol, Tonali 81/

Ponedeljak

18.30: (5,40) Sampdorija (3,70) Roma (1,75)

20.45: (3,90) Leče (3,25) Fjorentina (2,15)



tagovi

Sandro Tonali

Obaveštavaj me

Milan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara