Adama Traore (©Reuters)
Adama Traore (©Reuters)

Milan krenuo po Adamu Traorea: Nema veze što je dao četiri gola za dve godine, bitno da je džabe

Vreme čitanja: 2min | sre. 28.06.23. | 10:36

Rosoneri na raketni pogon: Milan krenuo po Adamu Traorea

Markus Tiram mu je umakao za dlaku, Daičija Kamadu drži na "stend-baju", a činjenicu da Milan nema previše novca na raspolaganju za pojačanja potvrđuje nova informacija da je bacio oko na još jednog besplatnog agenta. Prema saznanjima Đanluke di Marcija, milanski tim je na već široku listu potencijalnih pojačanja stavio i Adamu Traorea.

Španskom krilu ugovor sa Vulverhemptonom ističe za tri dana i neće da produžavati. Dakle, došao bi bez centa obeštećenja što čelnicima Milana i te kako odgovara. Međutim, čini se da i nemaju baš jasnu strategiju kakvog igrača žele na desnom krilu budući da su potragu krenuli od skupocenog Samuela Čukvuezea (Viljareal traži 40.000.000 evra), nastavili je sa nešto jeftinijim Kristijanom Pulišićem (Čelsi traži 25.000.000 evra), da bi u međuvremenu počeli da razmišljaju o opciji što bi u kasi ostavila daleko najmanju rupu.

Izabrane vesti

Kako bilo, Stefano Pioli je prema navodima pomenutog izvora dao pristanak za dolazak brzonogog Traorea kojeg vidi kao dobru alternativu na desnom boku, a čelnici kluba stupili su juče u kontakt sa njegovim agentom Žoržom Mendešom. I mada je Roma takođe pokazala interesovanje za 27-godišnjeg Španca, Di Marcio tvrdi da Milan ima sve u svojim rukama i ukoliko odluči da mu je Adama definitivno potreban, završiće posao.

U tom slučaju, Milan bi u dvojcu Rafael LeaoAdama Traore dobio ultrasonični tandem po krilima, s tim da je utisak da osim brzine Španac ne bi mnogo toga drugog doneo Rosonerima. U prethodne dve sezone postigao je četiri i namestio još šest golova na 80 mečeva u svim takmičenjima nastupajući za Barselonu (šestomesečna pozajmica) i Vulverhempton.

Traore je u Vulvse stigao pre pet godina iz Mildzbroa za 18.000.000 evra i od tada na 194 nastupa za engleski klub postigao 14 golova i upisao još 20 asistencija. Prethodno je igrao još za Midlzbro, Aston Vilu i Barselonu u kojoj je i ponikao.

Pored Traorea, Milan radi na dovođenju još jednog slobodnog agenta – Luke Romera (18). Talentovano argentinsko krilo napustilo je Lacio pošto mu krajem meseca ističe ugovora, a sportski sektor Rosonera sastaće se ove srede sa njegovim zastupnicima kako bi pokušao da postigne dogovor oko saradnje.


tagovi

Letnji prelazni rok 2023Transferi uživoAdama TraoreMilanLuka Romero

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara