Milan Mandarić (©MN Press)
Milan Mandarić (©MN Press)

Milan Mandarić naciljao kupovinu novog kluba

Vreme čitanja: 2min | uto. 17.10.23. | 12:29

Srpski biznismen nastavlja svoje poslovanje u fudbalu

Kada je pre bezmalo dve godine napustio ljubljansku Olimpiju, izgledalo je kao da je Milan Mandarić završio svoju misiju u slovenačkom fudbalu. Tada je srpski biznismen iz SAD govorio da je klubu oprostio ulaganja u vrednosti od 20.000.000 evra, da Olimpiju ostavlja bez dugova, ali se ljubljanski klub nije izdigao na evropski nivo.

Skoro dve godine kasnije 85-godišnji biznismen i dalje želi da se bavi ulaganjem u fudbal, a prema informacijama slovenačkog portala Nogomania, spreman je da uloži kapital u još jedan slovenački klub.

Izabrane vesti

Radi se o Gorici iz Nove Gorice. U pitanju je slovenački drugoligaš koji je na kraju prošle sezone ispao u niži rang. U tekstu se navodi da je Gorici neophodan čovek sa novcem, pošto je dosadašnji finansijer Georg Juncaj napravio fijasko sa poslovanjem zbog čega je klub u teškoj poziciji.

Izvori bliski sajtu Nogomania tvrde da je već imao sastanke sa ljudima iz Nove Gorice. On je zainteresovan da preuzme klub sa idejom da ga vrati u prvoligaško društvo. Jedna od ideja je da ojača klupsku akademiju koja je i proteklih godina bila žila kucavica Gorice.

Mandarić navodno nije jedini zainteresovani kupac, pošto klub pregovara sa još nekoliko zainteresovanih strana.

Srpski biznismen je u dosadašnjoj karijeri vodio Liku, San Hoze, Šarlrou, Nicu, Portsmut, Lester, Šefild Venzdej, ljubljansku Olimpiju... Nekoliko puta se pominjala mogućnost ulaganja u srpski fudbal, ali se to nikada nije dogodilo.


tagovi

Milan MandarićGoricaSlovenija 2

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara