©Reuters
©Reuters

Milan mislima na odmoru: Rosoneri se dva puta vraćali pa preokrenuli, Đenova zadala konačan udarac!

Vreme čitanja: 3min | ned. 05.05.24. | 19:57

Sjajna fudbalska predstava na San Siru u utakmici bez rezultatskog značaja

Eliminacija od Rome u Ligi Evrope sredinom aprila značila je da ekipa Milana u finiš sezone ulazi bez ikakvih ambicija. Otkako ih je rimski klub porazio u prvom meču četvrtfinala evropskog takmičenja, izabranici Stefana Piolija u potpunosti su potonuli pa ni mesec dana kasnije ne znaju za trijumf.

Da su mislima odavno na odmoru Rosoneri su pokazali i danas u meču 35. kola Serije A protiv Đenove. Izostanak pritiska kod dveju ekipa omogućen činjenicom da nemaju rezultatski imperativ doneo je prisutnima na San Siru istinski spektakl sa šest golova i jednim preokretom, koji je na kraju okončan bez pobednika - 3:3 (1:1).

Izabrane vesti

Milanski tim uspeo je da se dva puta vrati iz rezultatskog minusa, a onda i da blickrigom u drugoj polovini drugog poluvremena režira preokret, ali su poslednji udarac u samom finišu zadali fudbaleri Alberta Đilardina, produživši niz bez pobede njegovog bivšeg kluba iz igračkih dana na šest mečeva u svim takmičenjima.

To što nema nikakvu drugu ambiciju osim da se od navijača oprosti na što lepši način nije Piolija navelo da priliku pruži igračima što su kroz sezonu imali slabiju minutažu. Izveo je gotovo najjači sastav koji trenutno ima na raspolaganju, ali mu to nije pomoglo da prekine jednomesečnu krizu. Da je posegao za 'drugopozivcima' možda bi bilo drugačije, bolje, jer oni koji su istrčali na teren nisu glavom bili potpuno na terenu. Prvenstveno defanzivci, koji su srljali iz greške u grešku i dopustili Đenovi da im prvi put još od 2015. godine tri puta zatrese mrežu na San Siru...

Dva od tri puta to je učinio Mateo Retegi, Italijan koji će sa Đanlukom Skamakom voditi veliku bitku za ulogu prvog špica italijanske reprezentacije na predstojećem Evropskom prvenstvu. Da je spreman za taj zadatak špic Đenove nagovestio je već u petom minutu kada je realizovao jedanaesterac, koji je gostima poklonio Fikajo Tomori. Engleski defanzivac nije bio na potrebnom nivou ni početkom drugog poluvremena, dozvolivši Kejlebu Ekubanu da mu pobegne iz vidokruga i pored Matea Gabije ponovo zatrese mrežu Marka Sportijela.

(gol Ekubana pogledajte OVDE)

Jedina svetla tačka Milanove odbrane danas je bio Alesandro Florenci, koji je pred odlazak na odmor prvi put vratio u život domaćina, a onda sredinom drugog poluvremena odličnim centaršutem pred protivničkim golom pronašao Gabiju za novo izjednačenje. Bio je to period tokom kojeg su Rosoneri izvršili nešto veći pritisak na gostujuću odbranu, a ta inicijativa isplatila im se samo tri minuta kasnije kada je Olivije Žiru udarcem iz voleja režirao preokret iskupivši se za zicer, koji je samo pet minuta ranije promašio...

I taman kada se učinilo da će se Milan izvući, Đenova je još jednom 'ohladila' San Siro. Tijani Rejnders je zaspao, Morten Torsbi mu pobegao i zavrnuo loptu na peterac, a Malik Tšau je pod pritiskom Retegija nesrećno ubacio u svoju mrežu.

(autogol Tšaua pogledajte OVDE)

SERIJA A – 35. KOLO

Petak

Torino - Bolonja 0:0

Subota

Monca - Lacio 2:2 (0:1)

/Đurić 75, 90+2 - Imobile 11, Vesino 83/

Sasuolo - Inter 1:0 (1:0)

/Lorijente 20/

Nedelja

Kaljari - Leče 1:1 (1:0)

/Mina 26 - Krstović 84/

Empoli - Frozinone 0:0

Verona - Fiorentina 2:1 (1:1)

/Lazović 13, Noslin 59 - Kastrovili 42/

Milan - Đenova 3:3 (1:1)

/Florenci 45, Gabija 72, Žiru 75 - Retegi 5pen, Ekuban 48, Tšau 87ag/

20.45: (2,90) Roma (3,00) Juventus (2,70)

Ponedeljak

18.00: (9,00) Salernitana (5,00) Atalanta (1,35)

20.45: (3,80) Udineze (3,50) Napoli (2,00)

***Kvote su podložne promenama



tagovi

Serija AMilanĐenova

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara