Foto: Reuters
Foto: Reuters

Milan nudi Tovanu 4.000.000 evra po sezoni

Vreme čitanja: 2min | pon. 22.02.21. | 16:42

I ugovor na pet godina, tvrde izvori bliski klubu

Jedan od glavnih ciljeva Milana predstojećeg leta biće ojačavanje na poziciji desnog krila. Na tom mestu Rosoneri ne obiluju kvlitetom – Aleksis Salemakers i Samu Kastiljeho zajedničkim snagama zabeležili su 36 ligaških nastupa, posigavši tri i namestivši samo jedan gol. Milan se odavno zagledao u Florijana Tovana, a dolazak Francuza na San Siro u narednim mesecima konačno deluje realno.

Tovanu ugovor sa Marseljom ističe za četiri i po meseca, tako da italijanski velikan neće imati teret obeštećenja. Dakle, ostaje mu da ubedi 28-godišnjaka jakim ugovorom. Milan je spreman da otvori novu rundu pregovora i ponudi Tovanu godišnju zaradu od 4.000.000 evra u narednih pet sezona, ali izbori blisku klubu navode da možda ni to neće biti dovoljno da se fudbaler ubedi.

Izabrane vesti

PRIMEIRA, 20.00: (8,50) MARITIMO (4,50) PORTO (1,40)

Italijanski mediji su dve nedelje ranije pisali da je sportski direktor Frederik Masara predstavio Tovanovim agentima ugovor na četiri sezone uz godišnju zaradu od 2.800.000 evra. Pojačavanje ponude nije neznatno, jer bi na potencijalnih pet sezona zarada bila veća za čitavih 6.000.000 evropskih novčanica. Pritom, nije zanemarljiv ni faktor da bi u petu godinu ugovora ušao u 33. godini života.

Izvesno je da se na leto sprema rastanak Tovana i Marselja, kao i to da su u Milanu svesni da povremeni reprezentativac Francuske kvalitetom nadmašuje oba desna krila koja trenutno nose crveno-crni dres. Međutim, ako ubrzo ne izdejstvuje pozitivan odgovor, Milan bi mogao da oživi konkurenciju iz Engleske i Španije.



tagovi

Florijan Tovanac milanMilan

Obaveštavaj me

Milan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara