Trenutak kada Mesijas daje gol, Ibrahimović se već raduje (©Reuters)
Trenutak kada Mesijas daje gol, Ibrahimović se već raduje (©Reuters)

Milan oživeo u Madridu: Mesijas kao Mesija, doneo Rosonerima prvu pobedu i nadu u prolaz (VIDEO)

Vreme čitanja: 4min | sre. 24.11.21. | 23:03

Porto uprkos porazu na Enfildu ostao drugi

Mnogo uzbuđenja čeka nas u poslednjem kolu Grupe B Lige šampiona! Odavno je Liverpul obezbedio prolaz, a večerašnjom pobedom nad Portom 2:0 nastavio je maksimalan učinak i overio prvo mesto, dok će se u preostalih 90 minuta voditi velika borba za poziciju broj dva.

Porto je uprkos porazu ostao iza Redsa, pošto je Atletiko izgubio od Milana 0:1 i pao na začelje tabele. Prvu pobedu Rosonerima u ovom ciklusu elitnog takmičenja doneo je rezervista Žunior Mesijas, 30-godišnji debitant u Ligi šampiona!

Izabrane vesti

Ulogu heroja doskorašnjem igraču Krotonea, kom je ovo bio tek treći nastup za tim sa San Sira, omogućio je Frenk Kesi odličnim centaršutom u 87. minutu. Trebalo je samo da se pokloni...

Mogli su Rosoneri i ranije do pogotka, mogao je i Atletiko, koji će sada morati da pobedi u Portu kako bi se našao u narednoj fazi. Milan će za dve nedelje tri boda tražiti kod kuće protiv nezainteresovanog Liverpula.

Što se tiče portugalskog predstavnika, bitno im je da Milan ne pobedi na San Siru i da oni ostanu neporaženi od Madriđana.

Malo ko je mogao očekivati ovakvu dramu posle tri uzastopna poraza Milana po povratku u Ligu šampiona nakon sedam godina, ali posle remija sa Portom u prošlom kolu (1:1) i dva vezana poraza Atletika od Liverpula (2:3, 0:2), crveno-crni su izuzetno motivisani doputovali u Španiju. Od starta su pokazali da žele pobedu, u prvom poluvremenu dozvolili su rivalu samo dva šuta, oba van okvira gola, što je najslabiji učinak nekog njihovog rivala u elitnom takmičenju još od duela sa Seltikom 2007. godine. Posle rovovske borbe veći deo meča, uspeli su gosti i da dođu do željenog rezultata.

Pogodio je Stefano Pioli izmenama na 25 minuta pre kraja meča. Uveo je Ibrahimovića, Bakajoka, Mesijasa i Florencija i dobio na živosti. Čini se da drugačije i ne može kada je Ibrahimović na terenu, nije Šveđanin navikao da igra mečeve bez tenzije i drame.

Ubrzo po ulasku započeo je akciju iz koje je Bakajoko umalo postigao gol, ali ga je sprečio Stefan Savić. Iako već na travi, uspeo je crnogorski reprezentativac kolenom da blokira šut Francuza. Ispostavilo se, bila je to samo najava za ono što sledi. A to je treći uzastopni poraz Atletika u Ligi šampiona.

Imao je Mateus Kunja šansu da u 90. minutu promeni ishod, bio je sam pred golom Milana, ali i neprecizan. Za besane noći Dijega Simeonea u naredne dve nedelje.

Tijago Alkantara postiže gol (©Reuters)Tijago Alkantara postiže gol (©Reuters)

Liverpul je svoj posao odavno završio, a maksimalan učinak zadržao je i posle večerašnjeg duela sa Portom. Iako u kombinovanom sastavu kako bi bile izbegnute nove povrede, koje i ove sezone zadaju glavobolju Jirgenu Klopu, Redsi su rutinski došli do pobede 2:0.

Utisak je da su igrali s "pola gasa", ali i to im je bilo dovoljno da savladaju tim našeg Marka Grujića, koji je ušao u igru protiv svog bivšeg kluba u 77. minutu.

Prvo je Tijago Alkantara pogodio u 52. minutu, oštrim udarcem iz prve sa dvadesetak metara posle odbijene lopte na centaršut Okslejd-Čemberlejna iz prekida, a onda i Mohamed Salah u 70 iz akcije započete od Alisona. Golman Liverpula dodao je do mladog Tajlera Mortona, koji je poslao dugu loptu ka Egipćaninu, a on iskoristio lošu procenu levog beka gostiju, Zaidua Sanusija. Usledila je peta za Hendersona, pa vraćena lopta kapitena, varka telom i precizan šut u bliži gol.

Bio je to 17. Salahov gol ove sezone.

I pre tih golova domaći igrači uspeli su da zatresu Portovu mrežu, ali je u tom 37. minutu sudija Feliks Zvajer poništio gol Sadia Manea zbog minimalnog ofsajda na dodavanje Alkantare.

Posao Liverpulu olakšala je povreda iskusnog defanzivca Pepea, koji je već u 25. minutu morao van terena.

Ovo je, inače, deseti duel Liverpula i Porta u kom je engleski klub ostao neporažen. Sada ima sedam pobeda, uz tri remija, a pet pobeda i remi ostvareni su pod vođstvom Jirgena Klopa.

Ono što je za Nemca najvažnije, uspeo je da odmori neke od najvažnijih igrača svog tima za šampionsku trku u Premijer ligi.


LIGA ŠAMPIONA - 5. (PRETPOSLEDNJE) KOLO

GRUPA B

Atletiko Madrid - Milan 0:1 (0:0)

/Mesijas 87/

Liverpul - Porto 2:0 (0:0)

/Alkantara 52, Salah 70/



tagovi

Marko GrujićSeržo KonseisaoStefano PioliDijego SimeoneJirgen KlopPortoAtletiko Madridac milanLiverpulŽunior Mesijas

Obaveštavaj me

Liverpul
Milan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara