Sandro Tonali (Reuters)
Sandro Tonali (Reuters)

Milan prihvatio 70.000.000 plus 5.000.000 evra za Tonalija!

Vreme čitanja: 3min | sre. 21.06.23. | 19:35

Njukasl prošao iz drugog puta

Njukaslova transfer bomba je Sandro Tonali!

Nakon što je prva ponuda Svraka vredna oko 50.000.000 evra odbijena u Milanu, danas je u poslepodnevnim časovima stigla i druga koja sa iznosi 70.000.000 evra plus još 5.000.000 kroz bonuse. I koju je Milan prihvatio!

Izabrane vesti

Očigledno da je Milan napravio potpuni zaokret u poslovanju posle otkaza direktoru Paolu Maldiniju i potpune „amerikanizacije“ sportskog sektora. Za pravu cenu, svi su na prodaju. Pa tako i vezista koji je već bio viđen kao budući kapiten kluba i legenda u nastajanju. Tonali je odmalena bio navijač Milana zbog čega je prilikom transfera iz Breše odbio ponude Juventus i Intera i insistirao na prelasku u tabor Rosonera. Čak se tada ozbiljno finanijski žrtvovao i pristao na drastično manji ugovor od onoga što su mu drugi klubovi nudili. U drugoj sezoni je bio jedan od ključnih faktora u osvajanju titule, postao nezamenjiv član veznog reda ali se odlaskom Maldinija iz kluba, sve promenilo u kancelarijama sedmostrukog prvaka Evrope.

Njukasl je prvo hteo da dovede Interovog vezistu Nikola Barelu, ali kada je odbijen i kada je saznao da je Tonali na prodaju, okrenuo se Milanovom vezisti. Rosoneri su prvo istakli cenu od 80.000.000 evra i odbili prvu ponudu ali je to samo bio uvod u pregovore i postizanje kompromisa. Sve je dogovoreno danas na ručku između Milanovoh novih direktora Đorđa Furlanija i Žofrija Monkade sa Tonalijevim agentom Bepeom Risom. Na kraju će Milan za kapitena mlade reprezentacije Italije inkasirati sigurnih 70.000.000 evra. Plus bonuse. Njukaslu je to rekordna kupovina pošto je za istu sumu prošlog leta kupio i švedskog napadača Aleksandra Isaka iz Njukasla.

Tonali je prvo odbijao ideju o transferu ali posle svega što se poslednjih nedelja izdešavalo u klubu, procenio je da nema iste poglede na budućnost u klubu kao rukovodstvo. Njukasl mu je pripremio i znatno bogatiji ugovor od aktuelnog. U Milanu je zarađivao 2.500.000 evra po sezoni, dok ga na severu Engleske čeka ugovor koji sa bonusima može da dogura i do 7.500.000 evra godišnje. Igrač još nije zvanično pristao na transfer jer je koncentrisan na EP za mlade ali očekuje se da uskoro stigne i njegovo zvanično „da“.

Spekuliše se da će Njukasl pored Tonalija dovesti još jednog kvalitetnog centralnog vezistu jer ta dva pojačanja su bila apsolutni prioritet za trenera Edija Haua. Engleski klub je obezbedio plasman u Ligu šampiona i Hau insistira da se pojača „dubina“ veznog reda u kojem je jedini neprikosnoven brazilski reprezentativac Bruno Gimaraeš. Tu su još Šon Longstaf i Džo Vilok ali se očekuje da dolaskom Tonalija i još jednog pojačanja, njihova minutaža bude redukovana.

Što se Milana tiče, pitanje da li će i kako biti uložen novac od prodaje Tonalija. Rosoneri su svakako kuburili sa veznim redom još od odlaska Franka Kesija, a sada su izgubili još jednog nosioca igre. Kada se na to doda da će Ismael Benaser zbog teške povrede kolena tek na jesen na teren, jasno je da je Milan u velikim problemima sa vezistima. Od alternativa su tu večiti univerzalac Rade Krunić i Tomazo Pobega koji se nije proslavio u povratničkoj sezoni. Belgijanac Aster Vranks će biti vraćen Volfzburgu i neće biti otkupljen posle loše jednogodišnje pozajmice.

Mediji na Apeninima barataju informacijama da će Milan pokušati da dovede Davidea Fratezija iz Sasuola i Sergeja Milinkovića Savića iz Lacija. Fratezi je na listi želja Juventusa i Intera, trenutno je najbliži Staroj dami a zastupa ga isti agent kao Tonalija, Bepe Riso. To bi eventualno mogla da bude Milanova prednost.

Što se Milinković Savić tiče, on je bio realna opcija dok je u klubu bio Paolo Maldini koji je i ranije pokušavao da ga dovede. Legendarni defanzivac bi završio transfer Sergeja ovog leta da je ostao u klubu ali sada su šanse mnogo veća da srpski reprezentativac završi u redovima Juventusa ili Intera.


tagovi

Sandro TonaliLetnji prelazni rok 2023

Obaveštavaj me

Milan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara