Ante Rebić (Reuters)
Ante Rebić (Reuters)

Milan prodao Rebića za nula evra i bonuse! Oslobođen prostor za dugo čekano pojačanje

Vreme čitanja: 2min | pet. 28.07.23. | 14:47

Njegovim stopama bi mogao i Žunior Mesijas

Posle serije ulaznih transfera u Milan, vreme je i za neke izlazne. Onih koji su prekobrojni.

Prvi među njima koji je našao novi klub je Ante Rebić. Milan je danas dogovorio prodaju hrvatskog napadača u Bešiktaš bez obeštećenja, ali uz potencijalne bonuse u visini od 2.000.000 evra. Imali su Rosoneri i ponudu za fiksnih 500.000 evra bez bonusa ali su se odlučili za rizičniju varijantu.

Izabrane vesti

Pitanje zarade na Rebićevoj prodaji i nije bilo toliko bitno koliko skidanje njegove plate sa klupskog budžeta. Hrvat je imao još dve godine ugovora prema kojem bi zarađivao 3.500.000 evra neto po sezoni. Na bruto nivou bi koštao Milan 14.000.000 evra za dve godine što je ozbiljno rasterećenje sa Rosonere.

Njegovim stopama bi uskoro mogao da krene i Žunior Mesijas za kojeg je takođe zainteresovan Bešiktaš. Brazilac je višak u Milanu posle dolaska Samjuela Čukvuezea, želi ga nekoliko osrednjih italijanskih klubova ali Bešiktaš može da mu ponudi najbolje finansijske uslove. Na listi prekobrojnih u Milanu su još belgijski napadač Divok Origi, senegalski levi bek Fode Balo Ture, italijanski štoper Matija Kaldara i maldi Srbin Marko Lazetić. Za njih se traže klubovi, a najbliži odlasku je Balo Ture koji pregovara sa Fulamom i Bolonjom.

Čim je dogovorena prodaja Rebića, Milan je ubrzao operaciju dovođenja američkog veziste Junusa Muse na kojoj radi već dva meseca.

Milan je pregovore sa Valensijom počeo krajem maja sa ponudom od 15.000.000 evra, ali je klub sa Mestalje tada istakao cenu od 25.000.000. U međuvremenu je italijanski klub podigao ponudu na 18.000.000 evra, a danas i na 20.000.000 sa uključenim bonusima. Igrač se odavno dogovorio sa Milanom oko svojih uslova i vršio pritisak na Valensiju da prihvati ponudu.

Poslednje infromacije iz Italije i Španije govore da je Valensija popustila i da će večeras sve biti utanačeno na realciji između klubova, a da će se Amerikanac u ponedeljak pojaviti u Milanu na lekarskim pregledima i potpisu ugovora.


tagovi

Ante RebićLetnji prelazni rok 2023Junus Musa

Obaveštavaj me

Milan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara