Miloš Kerkez (Reuters)
Miloš Kerkez (Reuters)

Milan se lako odrekao momka iz Vrbasa, Lacio ga sada juri pre nego što krene navala

Vreme čitanja: 2min | čet. 27.10.22. | 19:00

Sjajan start sezone privukao pažnju Rimljana

Miloš Kerkez je momak rođen pre 18 godina u Vrbasu koji je za samo nekoliko meseci ove sezone ozbiljno skrenuo pažnju na sebe. I našao se na radaru Lacija koji bi da ga što pre vrati u Italiju, preduhitri konkurenciju, reaguje dok cena još nije skočila i reši deficitiranu poziciju.

Kerkez je prošlog leta stigao u AZ Alkmar iz Milana i oduševio igrama na početku sezone. Igra na poziciji levog beka, odmah je postao standardan u holandskom timu i na 21 utakmici u svim takmičenjima upisao dva gola i šest asistencija. Igrao je za AZ na svakom meču od početka sezone i jedan od najzaslužnijih za odličan start tima iz Alkmara.

Izabrane vesti

AZ ga je letos platio Milanu 1.175.000 evra i potpisao sa njim ugovor do leta 2026. godine. Rosoneri su ga otkrili u Đeru pre godinu i po dana i doveli ga kao talentovanog omladinca za samo 200.000 evra. Lično ga je zvao Paolo Maldini i posle toga se mladi defanzivac nije mnogo razmišljao gde će nastaviti karijeru. Trenirao je sa prvim timom Milana ali je igrao za omladince. Nije mogao da se izbori u žestokoj konkurenciji pored Tea Ernandeza i ostalih, a hteo je da igra seniorski fudbal. AZ Alkmar mu je pružio tu priliku i saradnja se pokazala kao pun pogodak.

Italijanski mediji pišu da se Kerkez nalazi na listi želja Iglija Tarea, sportskog direktora Lacija. Kao i Empolijev levi bek Fabijano Parizi. Direktor rimskog kluba je oduševljen kvalitetima Kerkeza i rado bi ga što pre vratio na Apenine jer je Lacio u problemima na poziciji levog beka. Standardan na tom mestu je Adam Marušić koji je po prirodi desni bek ali Mauricio Sari nema mnogo alternativa. Jedna je veteran Stefan Radu koji je češće igrao kao štoper a druga je mladi Dimitrije Kamenović koji nikako ne dobija šansu kod toskanskog stručnjaka. Tare veruje da je Kerkez igrač kakav fali Laciju.

U međuvremenu je Miloš Kerkez debitovao za A reprezentaciju Mađarske i bio starter u mečevima protiv Nemačke i Italije u Ligi nacija.

“Mađarska je uvek bila prva! To su hteli moj otac i baka Mađarica, a posle sam i ja, tako da nije postala nikakva sumnja. Veoma mlad sa 14 godina, odlučio sam da, kada dođe taj trenutak u karijeri, budem deo reprezentacije Mađarske. Da ne govorim o tome da me Srbija nikada nije kontaktirala, ali Mađarska jeste kada sam imao 15 godina. Ovde me poštuju, kao i moju porodicu, to nikada neću zaboraviti”, rekao je svojevremno za mađarske medije.


tagovi

Miloš Kerkez

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara