Milan se opet vratio i serija je nastavljena! Bez pola tima preživeo osvetu svog otpatka (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | sre. 16.12.20. | 22:44

Rosoneri se spasili poraza ali se prednost na prvom mestu skoro istopila

Ni devet meseci otkako je poražen u Đenovi Milan ne zna poraz u Seriji A. I večeras je bio na kolenima kao protiv Parme minulog vikenda ali se opet uzdigao i došao do 2:2 u finišu meča. Što i nije loš rezultat s obzirom kako se meč odvijao, ali jeste neuspeh s obzirom na promašene šanse i da se prednost na prvom mestu polako topi i da je Inter prišao samo na bod.

Već uoči meča je Milan doživeo prvi udarac. Posle Ibrahimovića, Kjera, Benasera  i Gabije, na listu povređenih je došao i Teo Ernandez koji je jedan od ključnih igrača Rosonera. U pitanju je lakša povreda mišića i Pioli nije želeo da ga rizikuje. A Leao i Salemakers su tek izašli iz povreda... Mnogo je to problema za tanku klupu kojom raspolaže Pioli. Četvorica (Ibra, Kjer, Benaser i Teo) od šestorice ključnih igrača (još Donaruma i Kesi) su večeras odsustvovali.

Izabrane vesti

Uprkos svemu, Milan je dobro počeo meč i imao šanse preko Kastiljeha i Čalhanoglua, a stopostotnu šansu je propustio Ante Rebić koji je izašao sam na golmana Perina i šutirao u njega. Hrvat je i dalje bez gola ove sezone u Seriji A... Iz narednog kornera je Romanjoli pogodio prečku.

Preživela je Đenova prvo poluvreme a onda šokirala Milan na početku drugog. Dalot je zaspao na desnom boku i pustio Giljonea da centira, a zaspali su i štoperi Romanjoli i Kalulu pored kojih je Šomurodov dobio zicer. Donaruma je odbranio ali se lopta odbila Destru koji nije propustio poklon. Bivše dete Intera i kasniji promašaj Milana je večeras bio posebno inspirisan...

Milanov odgovor je bio ekspresan. Pogodio je onaj od kog se najmanje očekivalo – desni bek Davide Kalabrija. Borbeni defanzivac je raspalio po lopti sa 25 metara i oštrim udarcem po zemlji pogodio suprotan ugao.

Pioli je reagovao izmenama i uveo oporavljenog Salemakersa i Haugea umesto Rebića i Kastiljeha. Rezultat je bio drugi gol za Đenovu. I drugi za Destra! Opet je Giljone centrirao da desnog krila a Destro je sjajnim udarcem glavom od zemlju matirao Donarumu. Dalot može da se vrati u Mančester...

Pioli je uveo i Dijaza umesto neprimetnog Tonalija, a Haugea su milimteri deli od izjednačenja. Delovalo je da je Milan zreo za poraz, ali mladi Kalulu je u 83. minutu postigao prvenac posle kornera i iskupio se za kikseve u ovom i prethodnom meču.

Krenuo je Milan ka celom plenu, napravio pritisak, imao šanse, možda je i oštećen za penal nad Kesijem ali je morao da se zadovolji bodom. Upravo aj bod ih drži ispred Intera koji je večeras slavio u derbiju protiv Napolija. U sledećem kolu Rosoneri gostuju opasnom Sasuolu ali će biti jači za Ibrahimovića, Ernandeza, možda i Benasera. Ipak, odbrana bez Kjera nije ona sa kojom je Milan donedavno blistao.

SERIJA A - 12. KOLO

Utorak

Udineze - Krotone 0:0

Benevento - Lacio 1:1 (1:1)

/Skjatarela 45 - Imobile 25/

Sreda

Juventus - Atalanta 1:1 (1:0)

/Kjeza 29 - Frojler 57/

Fjorentina - Sasuolo 1:1 (1:1)

/Vlahović 35 penal - Traore 13/

Đenova - Milan 2:2 (0:0)

/Kalabrija 52, Kalulu 83 - Destro 46, 60/

Inter - Napoli 1:1 (0:0)

/Lukaku 73 penal/

Parma - Kaljari 0:0

Specija - Bolonja 2:2 (1:1)

/Nzola 19, 63 - Domingez 72, Berou 90/

Verona - Sampdorija 1:2 (0:1)

/Zakanji 70 penal - Ekdal 41, Vere 54/

Četvrtak

20.45: (1,50) Roma (4,40) Torino (6,25)



tagovi

Matija DestroDavide Kalabrija

Obaveštavaj me

Milan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara