Junus Musa (©AFP)
Junus Musa (©AFP)

Milan slomio Valensiju posle dva meseca: Musa na San Siru za potpuno novi izgled veznog reda

Vreme čitanja: 2min | pet. 28.07.23. | 19:48

Italijanski klub dogovorio dolazak osmog pojačanja

Dok najveći rivali i dalje spavaju na tržištu, Milan bi mogao da ima praktično kompletiran tim i pre početka nove sezone u Seriji A. U nepunih mesec dana od početka prelaznog roka doveo je sedmoricu novajlija, a pred vratima San Sira stoji i čeka još jedan, osmi!

Kako javljaju italijanski transfer eksperti, Milan je vrlo blizu dogovora sa Valensijom oko dolaska Junusa Muse. Ostalo je da se dva kluba usaglase još oko najsitnijih detalja pre nego što američki vezista krene put Milana.

Izabrane vesti

Skoro dva meseca traju pregovori Valensije i Milana. Vlasnik Slepih miševa Peter Lim, poznat kao tvrd pregovarač, nalepio je na 20-godišnjeg vezistu cenu od 25.000.000 evra i dugo odbijao da je spusti. Ipak, Musa je bio izričit u nameri da karijeru nastavi u Gradu mode i svoju želju je preneo čelnicima španskog kluba. Trenirao je odvojeno od tima, pritiskao čelnike da prihvate ponudu Rosonera i konačno uspeo da ih ubedi.

I dalje doduše nije poznata tačna formula ponude, mada je jasno da Valensija neće dobiti pomenutih 25.000.000 evra. Fabricio Romano tvrdi da će Rosoneri platiti 18.000.000 fiksno plus dva do tri u bonusima, dok Đanluka Di Marcio piše da je italijanski klub u poslednjem trenutku preformulisao ponudu i pristao da u cugu isplati 20.000.000 kako bi ubrzao posao.

Kako bilo, pitanje je trenutka kada će američki reprezentativac obući dres Milana čiji će vezni red sa njim dobiti potpuno drugi izgled. Sandro Tonali je napustio klub, Ismael Benaser će biti van terena još nekoliko meseci, sve se glasnije spekuliše o odlasku Radeta Krunića... Za to vreme konkurenciju na sredini terena već pojačali Ruben Loftus Čik i Tidžani Rejnders, obojica drugačijeg profila od Muse kojeg na Čizmi vide kao zamenu za Franka Kesija čiji odlazak Rosoneri prošlog leta nisu uspeli da nadomeste.


tagovi

Junus MusaMilanLetnji prelazni rok 2023Transferi

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara