Teo Ernandez proslavlja pogodak (Reuters)
Teo Ernandez proslavlja pogodak (Reuters)

Milan umalo kažnjen za nonšalanciju: Stativa spasila Jan Karla, Napoli pao na San Siru (VIDEO)

Vreme čitanja: 4min | ned. 11.02.24. | 22:49

Ubitačna kombinacija Tea i Leaa bacila odlazećeg šampiona Italije na kolena - 1:0

Deluje da je Milanova jesenja kriza predugo trajala sa aspekta borbe za titulu, ali činjenica je da su Rosoneri na vreme počeli da nižu pobede sa gledišta koje podrazumeva plasman u Ligu šampiona. Posle šest pobeda i remija iz poslednjih sedam prvenstvenih utakmica, Milan izgleda kao tim kojem samo čudo može da oduzme evropsku elitu iz ruku. Večeras, u 24. kolu Serije A, na San Siru je pao Napoli posle jednostavne, ali ubitačne saradnje Rafaela Leaa i Tea Ernandeza - 1:0.

Nije mogao Napoli mnogo puta ove sezone ni sa Viktorom Osimenom kao udarnom iglom, a kamoli bez prošlosezonskog Kapokanonijerea i momka koji se večeras na Nigerijom borio za osvajanje afričkog trona. Ali i takav Napoli, smušen i bezideja, koji je na najvećem italijasnkom stadionu smogao snage tek za dva udarca u okvir gola, umalo da kazni nonšalanciju sa kojom su Rosoneri (čitaj: Rafael Leao) privodili utakmicu kraju. Nedugo nakon što je Portugalac upropastio kontru otvorenu sjajnom loptom rezreviste Luke Jovića, Napolija je dvadesetak centimetara delilo od boda u Gradu mode. Igrao se 89. minut, Jesper Lindstrem je centrirao, a Jan-Karlo Simić koji je šansu dobio u drugom poluvremenu, se na trenutak zaledio, sve dok nije video da je lopta koju je želeo da preseče, pogodila stativu.

Izabrane vesti

Sa izuzetkom zamalo nepreciznog udarca Đovanija Simeonea i ujedno jedne od najboljih šansu Napolija čitave večeri, oko 73.000 gledalaca na San Siru, od čijih je ulaznica Milan zaradio nešto više od 3.600.000 evra, gledalo je uspavanku, ali iz letargije ih je trgla majstorska saradnja dinamičnog dvojca sa levog boka. Kako to samo jednostavno izgleda kada izvode majstori. Leao je došao do osme ligaške asistencije, Teo do četvrtog pogotka provukavši loptu između bliže stative i Pjerluiđija Golinija.

Milan je na pauzu otišao zadovoljniji kako igrom, tako i rezultatom, a Azuri su se probudili tek po isteku sat vremena fudbala. Udarac Hviče Kvarachelije sa dvadesetak metara pravo u ruke Menjona bio je do tada jedini pokušaj odlazećeg šampiona u okvir gola. Međutim, Napoli nije uspeo da materijalizuje desetak, 15 minuta agresivnije i konkretnije igre.

Nakon toga, Jasin Adli je preuzeo konce kreacije u svoje ruke, smisleno dirigovao Milanovom igrom, ali nije bilo previše ideja, niti želje u završnici. O tome najbolje svedoči Leaova opuštenost u pomenutoj kontri koju mu je otvorio Jović. Mogao je Portugalac da šutira, imao je Rubena Loftus Čika na drugoj stativi i pokušao je da ga proigra, ali nekako mlitavo, nezainteresovano. Vinula se, doduše zastavica pomoćnog sudije u vazduh, ali je jasno da bi, da je pas bio bolji i da se mreža zatresla VAR reagovao, pošto u trenutku Jovićevog pasa, Leao očigledno nije bio u nedozvoljenoj poziciji.

Kako je izgledao na severu Italije, Napoli i nije zaslužio da se podno Vezuva vrati neporažen. Ostao je na devetoj poziciji sa svega 35 bodova iz 23 utakmice, a podatak da je osmi put ove sezone u Seriji A nije postigao pogotak, jasno podvlači jaz u kvalitetu igre iz šampionske i aktuelne sezone.

Što se Milanovih Srba tiče, Simić je na teren u 66. minutu umesto Simona Kjera, a Jović u 80. zamenivši Olivijea Žirua. Ipak, momak iz Batara koji je do ovog meča golove za Milan postizao na svakih 40 minuta, nije imao dovoljno vremena da osmi put od dolaska na San Siro zatrese mrežu.

Rosoneri slave veliku pobedu kojom su prišli drugoplasiranom Juventusu na bod zaostatka, a lideru Interu na osam... Doduše uz meč manje od oba rivala. Mrlje na 16. trijumf u sezoni jesu povrede Davidea Kalabrije iz prvog i Ismaela Benasera iz drugog poluvremena.

SERIJA A – 24. KOLO

Petak

Salernitana - Empoli 1:3 (0:1)

/Vajsman 69 - Zanoli 23ag, Nijang 88, Kanselijeri 90+4/

Subota

Kaljari - Lacio 1:3 (0:1)

/Gaetano 51 - Dejola 26ag, Imobile 50, Anderson 65/

Roma - Inter 2:4 (2:1)

/Mančini 28, El Šaravi 44 - Ačerbi 17, Tiram 49, Anhelinjo 56ag, Bastoni 90+3/

Sasuolo - Torino 1:1 (1:1)

/Pinamonti 5 - Zapata 9/

Nedelja

Fjorentina - Frozinone 5:1 (3:0)

/Beloti 16, Ikone 19, Martinez Kvarta 43, Gonzales 53, Barak 85 - Maciteli 67/

Bolonja - Leče 4:0 (2:0)

/Baukema 5, Orsolini 27, 49, Odgard 82/

Monca - Verona 0:0

Đenova – Atalanta 1:4 (0:1)

/Malinovski 51 – De Ketelare 22, Kopmajners 55, Zapakosta 100, Ture 103/

Milan - Napoli 1:0 (1:0)

/Ernandez 25/

Ponedeljak

20.45: (1,43) Juventus (4,30) Udineze (8,00)

***kvote su podložne promenama



tagovi

ac milanNapoliMilanTeo ErnandezRafael Leao

Obaveštavaj me

Milan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara