Botman, Ekitike i Sančes (Reuters)
Botman, Ekitike i Sančes (Reuters)

Milanov budžet za leto će biti 100.000.000 evra i ceo ide na pojačanja iz Francuske

Vreme čitanja: 3min | sre. 23.02.22. | 13:16

Uz dodatak Konteovog otpatka

Milan sed vratio u vrh italijanskog fudbala i borbu za trofeje, vratio se i u Ligu šampiona, a ambicije sedmostrukog prvaka Evrope su da se stabilizuje, zadrži aktuelne pozicije i napravi iskorak u sledećoj sezoni. Oporavak Rosonera je odrađen uz rigidnu finansijsku kontrolu američkih vlasnika iz fonda Eliot i sjajne poteze sportskog sektora na čelu sa direktorima Maldinijem i Masarom.

Da bi Milan nastavio sa napretkom, potrebna su i dalja ulaganja ali Amerikanci do sada nisu bili preterano široke ruke sa budžetom za pojačanja. Otako su dali sportski sektor u Maldinijeve ruke, Milan je za tri godine na kupovine igrača potrošio nešto preko 220.000.000 evra (uračunat otkup Tonalija za sledeće leto). Primera radi, Juventus je u istom periodu potrošio oko 590.000.000 evra (uračunati i budući otkupi Kjeze i Lokatelija), a Inter nešto više od 400.000.000 evra (uračunati otkupi Gosensa i Koree). Plus je Milanov godišnji budžet za plate (144.500.000 evra) duplo manji od Juventusovog (310.000.000)ili ozbiljno manji od Interovog (220.000.000 evra).

Izabrane vesti

Ipak, da bi Rosoneri nastavili sa napretkom, potrebna su i ulaganja, a Amerikanci su zadovoljni prilivom novca od povratka u vrh italijanskog fudbala, Ligu šampiona i novih sponzorskih ugovora, pa su prema saznanjima Gazete delo Sport obećali sportskom sektoru narednog leta budžet od 100.000.000 evra za pojačanja.

Milan će zadržati kičmu aktuelnog timna, ugovori mnogih nosilaca igre su produženi, neki će to uraditi uskoro, a ekipu od bitnih fudbalera napušta samo Frank Kesi. Možda i kapiten Romanjoli. I za njih su potrebne zamene o kojima se i ranije govorilo.

Evidentno je već neko vreme da su Milanu na određenim pozicijama potrebna pojačanja.

Pre svega na štoperskoj. Posle povrede veterana Kjara i pogotovo ako ode Romanjoli, Rosonerima je neophodan pouzdan partner Fikaju Tomoriju u srcu odbrane. Odavno je želja holandski defanzivac Sven Botman iz Lila i njegovi agenti su nedavno posetili Maldinija u Milanovim prostorijama. Veruje se da je načelan dogovor postignut i da će Milanu biti dovoljno oko 30.000.000 evra za kupovinu Botmana kojeg želi i Njukasl, a ranije ga je hteo i Jirgen Klop.

I zamena za Kesija bi trebalo da stigne iz Lila. U pitanju je Renato Sančes kojeg Rosoneri takođe dugo drže na oku i kojeg su još u januaru pokušavali da dovedu. On na leto ulazi u poslednju godinu ugovora i ovde bi takođe ponuda od 30.000.000 evra trebalo da zadovolji prodavce.

Milan je već imao sjajno iskustvo sa kupovimnama iz Lila. Za nešto manje od 35.000.000 evra su kupljeni Rafael Leao i Majlk Menjan koji su postali jedni od ključnih igrača. Takođe, ne treba smetnuti sa uma da bi Eliot mogao da ima vrlo jaku pregovaračku poziciju u Lilu. Američki fond je prethodnom Lilovom vlasniku Đeraru Lopezu pozajmio oko 150.000.000 evra koji su sada narasli sa kamatama, a novi vlasnici ih još nisu vratili.

Tako bi veći deo Milanovog letnjeg budžeta trebalo da se prelije u kasu Lila, a ostatak od 40.000.000 evra bi takođe mogao da uđe u Francusku. Milan je ozbiljno zainteresovan za mladog napadača Uga Ekitikea iz Remsa koji je eksplodirao ove sezone, a u januaru je Njukasl nudio veliki novac za njega. Čak je francuski klub bio spreman da ga proda za ponušenih 40.000.000 evra ali igrač i njegovo okruženje navodno nisu bili zagrejani za tu opciju. Poziv Milana bi bio već nešto sasvim drugo drugo i Rosoneri bi za 40.000.000 evra mogli da završe posao. I da dobiju napadača koji bi za početak stasavao uz veterane Ibrahimovića i Žirua, a potom postao dugoročno rešenje.

Milanov prelazni rok bi mogao da se završi kupovinog krilnog napadača. Samu Kastiljeho odlazi na leto, a Aleks Salemakers i Žunior Mesijas ne deluju baš kao konačna rešenja već više kao alternative koji povremenu mogu da uskoče. Sve glasnije se šuška o Milanovom planu da od Totenhema pozajmi holandsko krilo Stivena Bergvajna. Ne treba zaboraviti da je Milan još letos kaparisao talentovanog francuskog vezistu Jasina Adlija iz Bordoa koji stiže na kraju ove sezone.

Sa ta četiri pojačanja, Rosoneri bi kompletirali tim i postali još ravnopravniji u borbi za domaće trfoeje, ali i konkurentiji u Ligi šampiona od koje bi mogao da stigne još veći novac.


tagovi

Igo EkitikeRenato SančesSven BotmanStiven Bergvajn

Obaveštavaj me

Milan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara