Rade Krunić (Reuters)
Rade Krunić (Reuters)

Milanov „čovek zadatka“ hvali Radeta Krunića: On komplikovane stvari čini jednostavnima

Vreme čitanja: 2min | pon. 20.02.23. | 19:22

Vezista igra sve bolje

Od dolaska u Milan iz Empolija, Rade Krunić se u više navrata pokazao kao čovek zadatka koji bez problema igra razne uloge koje od njega traži trener Stefano Pioli.

Često je nekadašnji vezista Borca i Donjeg Srema menjao pozicije, prihvatao i klupu kada je to potrebno ali uvek je bez pogovora odrađivao ono što se od njega tražilo. U poslednje vreme je opet postao nezamenjiv, iskoristio odsustvo Ismaele Benasera i bio jedan od najzaslužnijih za Milanov izlaz iz krize obeležen sa tri uzastopne pobede minimalnim rezultatom.

Izabrane vesti

Kruniću je pohvale za igru uputio i verovatno najpoznatiji „čovek zadatka“ u istoriji Milana, Masimo Ambrozini. Vezista koji nikada nije spadao u red zvezda je u slavnom klubu proveo 17 sezona i odigrao blizu 500 utakmica u dresu Rosonera. Često je bio na granici između klupe i prve postave, treneri su ga voleli i odrađivao je veliki posao pored mnogo zvučnijih imena kao što su Pirlo, Kaka, Sedorf, Rui Košta, Gatuzo...

Krunić u današnjem Milanu ima sličnu ulogu Ambrozinijevoj koji ga je posbeno pohvalio za igru protiv Monce minulog vikenda.

„U „prljavoj utakmici“, Krunić je osvojio više lopti od Tonalija. Učinio je da komplikovane stvari izgledaju jednostavno. U kontekstu jako komplikovane bitke na sredini terena, odigrao je odličnu utakmicu“, prokomentarisao je Ambrozini.

Krunić je u Milan došao pre tri i po godine iz Empolija u transferu teškom 8.600.000 evra i nadmašio očekivanja. Za slavni klub je odigrao 109 utakmica u svim takmičenjima, osvojio skudeto prošle sezone i produžio ugovor koji će ga za Rosonere vezati do leta 2025. godine.


tagovi

Rade KrunićMasimo Ambrozini

Obaveštavaj me

Milan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara