Andre Silva, Ante Rebić, Rafael Leao, Šarle De Ketelare (Reuters)
Andre Silva, Ante Rebić, Rafael Leao, Šarle De Ketelare (Reuters)

Milanovi usporeni ledolomci: De Ketelare preti da ugorzi fijasko Andrea Silve

Vreme čitanja: 3min | ned. 05.03.23. | 13:12

Belgijanac ni posle 25. kola nije postigao prvenac u Seriji A i bliži se negativnom rekordu Andrea Silve koji svojevremeno do 28. runde nije bio strelac ligaškog gola za Rosonere

Bujicom medijskih pohvala bili su obasuti Paolo Maldini i Frederik Masara zbog sinih pogodaka koje su poslednjih godina napravili na fudbalskom tržištu. Razlog su bili ulazni transferi poput Rafaela Leaa, Tea Ernandeza, Fikaja Tomorija, Ismaela Benasera, Pjera Kalulua, od ove sezone i Malika Tšaua. Ali Milanovo letošnje pojačanje, najskuplje u poslednjih nekoliko godina Šarle De Ketelare nikako da počne da opravdava silne milione uložene u njegov dolazak iz Klub Briža.

Plaćen je fiksnih 32.000.000 evra, a još nema pogodak za Rosonere iako je sinoć odigrano 25. kolo Serije A. Činjenica, često nije bio starter, ali jedna asistencija u svim takmičenjima na 1.200 minuta fudbala, premalo je za ofanzivca, pa makar on došao i bez obeštećenja, a kamoli za ogroman novac.

Izabrane vesti

Nedostatak samopouzdanja kod Belgijanca je evidentan, isijavao je iz promašaja glavom protiv Totenhema, nerealizovanog zicera protiv Monce, manjka inicijative i sporih reakcija kada je lopta kod njega. Nije to slika i prilika onog superlanetaza kojeg je slovio noseći dres Briža.

Ipak, nije Belgijanac jedini što su mu meseci i meseci bili potrebni da probije led u Seriji A. Neprikosnoveni rekorder u novijoj istoriji je Andre Silva. Sećate se Portugalca što ga je Milan 2017. godine platio Portu 38.000.000 evra. Možda poslednjih sezona rešeta mreže po Bundesligi, ali na Čizmi je bio kriminalan.

Ubedio je Kristijano Ronaldo svetsku javnost da je Silva njegov naslednik, Rosoneri su naseli na priču nastalu izvesno u dogovoru Kristijana i superagenta Žorža Mendeša kako bi Silvi cena porasla, a Portugalac nije opepelio u Seriji A do 28. kola. Deset mečeva je presedeo na klupi, bio starter u šest navrata, često dobijao šansu kao džoker i pogodio je tek sredinom marta protiv Đenove.

Jeste na startu sezone bio dvostruki strelac protiv Škendije u kvalifikacijama za Ligu Evrope, ali ipak je to, uz dužno poštovanje, slabašni klub iz Makedonije, a Silva klasičan napadač. Učinak nedostojan za igrača kojem je u opisu radnog mesta da postiže golove, pa onda sve ostalo.

Poprilično je za prvenac u Seriji A bilo potrebno i Antu Rebiću koji je probio led tek u 20. kolu. Đanluki Lapaduli je bilo neophodno 12. rundi, Divoku Origiju jedna manje, mada je belgijski špic i poreg golčine Monci, za sada jedine u dresu Milana, apsolutni promašaj i jedan od najlošijih letnjih transfera na Apeninima iako je stigao za "dž."

Takmičarske 2017&18 Hakan Čalhanoglu se Italiji predstavio u 10. kolu golom protiv Kjeva, a Rafael Leao se pomerio sa mrtve tačke u 6. rundi, u jesen 2019. godine. U međuvremenu je Leao izrastao u jedno od ubitačnijih krila Evrope i MVP-a Serije A.

Silvin primer, a ostao je Portugalac u Milanu samo godinu dana nagoveštava da bi De Ketelare mogao da bude škartiran, od leta možda poslat na neku pozajmicu, kasnije i prodat kako bi se smanjila novčana šteta, ali iskustvo sa Leaom pokazuje da je možda opravdan rizik istrpeti Belgijanca. Ipak je instinkt do sada retko varao Paola Maldinija i njegove saradnike.


tagovi

Šarl de KetelarAndre SilvaAnte RebićRafael Leao

Obaveštavaj me

Milan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara