Milan Milanović ©Star Sport
Milan Milanović ©Star Sport

Milanović preuzeo šampiona Jermenije, debi protiv Helsinkija

Vreme čitanja: 2min | pon. 27.09.21. | 10:26

Iskusni strateg na klupi Alaškerta

Iskusni srpski stručnjak Milan Milanović preuzeo je šampiona Jermenije, Alaškert. Milanović je pre dve nedelje napustio Novi Pazar, dok su se Jermeni rastali sa Aleksandrom Grigorjanom, pa nije bilo prepreka za uspostavljanje saradnje sa srpskim trenerom.

Milanović ima ogromno trenersko iskustvo iza sebe, a zanat je počeo da "peče" još na Farskim Ostrvima na kraju karijere 1998. godine, kada je bio trener-igrač u Vaguru. Na domaćin terenima je radio u Zemunu, Radu, Jedinstvu sa Uba, OFK Beogradu, Hajduku iz Kule, Novom Pazaru, Radničkom iz Niša i Radniku iz Surdulice. U inostranstvu je još vodio Šerif iz Tiraspolja i Irtiš, a sada će prvi put biti u prilici da se oproba u Jermeniji.

Izabrane vesti

14.00: (1,25) Alaškert (5,20) BKMA (11,0)

Alaškert je imao prilično burnu sezonu kvalifikacijama za evropska takmičenja. Sve je krenulo još početkom jula kada je na startu Lige šampiona eliminisan Konahs Kvej, potom je usledila eliminacija od Šerifa, pa prolazak u plej-of Lige Evrope slavljem protiv Kairata. Jermeni su i tamo pošteno namučili Glazgov Rendžers, koji je prošao u grupnu fazu ukupnim rezultatom 1:0, dok je Alaškert otišao u treće po kvalitetu klupsko takmičenje.

------------------------------

Misliš da poznaješ fudbal bolje od drugih? Mozzart Prognozzer ti pruža šansu da to i dokažeš i osvajaš vredne nagrade svake nedelje! Odigraj odmah potpuno besplatno!

------------------------------

Aleksandar Grigorjan platio je ceh lošeg otvaranja sezone, gde šampion nije ostvario pobedu u prvih pet kola (dva remija i tri poraza), a doživljen je i ubedljiv poraz od Makabija iz Tel Aviva na startu Lige konferencije. Milanović će priliku za debi imati upravo u Evropi, s obzirom da Alaškert za tri dana u Jerevanu dočekuje Helsinki.

JERMENIJA 1 – 8. KOLO

Ponedeljak

14.00: (1,25) Alaškert (5,20) BKMA (11,0)

18.00: (2,00) Ararat (3,30) Pjunik (3,60)

Utorak

14.00: Noravank – Van

14.30: Sevan – Ararat Jermenija

17.30: Urartu – Noa

***Kvote su podložne promenama



tagovi

Milan MilanovićAlaškert

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara