Milan Milanović, trener Alaškerta (©Starsport)
Milan Milanović, trener Alaškerta (©Starsport)

Milanovićev Alaškert hvata zalet na domaćoj sceni

Vreme čitanja: 2min | pon. 08.11.21. | 09:41

Predstavnik Jermenije u Ligi konferencije u ponedeljak od 11 časova igra poslednji meč 13. kola domaćeg šampionata

Alaškert je ispisao ovog leta istoriju jermenskog fudbala plasmanom u grupnu fazu Lige konferencije. Postao je tako prvi predstavnik svoje zemlje koji se domogao grupne faze nekog takmičenja UEFA. Ipak, zbog Evrope je ispaštalo prvenstvo, tamo su se nizali loši rezultati i već sada je jasno da će tim iz Jerevana da ostane bez titule.

Lider Ararat Jermenija beži Alaškertu ogromnih 24 boda, s tim što aktuelni prvak ima tri odigrane utakmice manje. Priliku da koliko-toliko smanji zaostatak, ali što je najvažnije i da se umeša u borbu za plasman u kvalifikacije za Ligu konferencije, imaće u ponedeljak od 11 časova, kada će da ugosti Urartu.

Izabrane vesti

11.00: (2,50) Alaškert (3,00) Urartu (2,90)

Na klupi Alaškerta od kraja septembra sedi srpski stručnjak Milan Milanović, koji je napustio Novi Pazar da bi zamenio smenjenog Aleksandra Grigorjana. Sa Milanovićem je Alaškert ostvario svega dve pobede na osam utakmica, u Ligi konferencije je još bez boda u konkurenciji LASK-a, HJK Helsinkija i Makabija iz Tel Aviva. Prošlog četvrtka je poražen u Austriji sa 2:0, ali je pre toga trijumfom nad Vanom sa 4:0 najavio izlazak iz krize, barem u domaćim okvirima. Bila mu je to prva pobeda posle tri prvenstvena meča iz kojih je odneo dva boda.

Naredni rival našim fudbalerima Ognjenu Čančareviću, Mihailu Jovanoviću, Marku Milinkoviću i Branku Mihajloviću biće Urartu, koji trenutno ima pet bodova više od Alaškerta, ali i jedan odigran meč više. Četiri kola ne zna za poraz (tri remija i jedna pobeda), ali je poslednja dva susreta sa aktuelnim šampionom izgubio. Poslednji susret imali su u aprilu, kada je bilo 1:0 golom Vangua Gomea u 92. minutu.

JERMENIJA 1 – 13. KOLO

Četvrtak

BKMA – Van 1:0 (0:0)

/Mirzojan 78/

Petak

Pjunik – Noa 1:0 (0:0)

/Firmino 53pen/

Subota

Ararat Jermenija – Noravank 2:1 (0:0)

/Avnesjan 24, Eza 54 – Orlov 48/

Nedelja

Ararat Jerevan – Sevan 3:1 (2:0)

/Pobulić 9, Deble 24, Arakeljan 69 – Aleksić 59/

Ponedeljak

11.00: (2,50) Alaškert (3,00) Urartu (2,90)

***Kvote su podložne promenama



tagovi

Jermenija 1AlaškertMilan Milanović

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara