Mile Svilar najbolji golman Lige Evrope

Vreme čitanja: 1min | pet. 24.05.24. | 22:22

Po četvorica igrača Atalante i Leverkuzena u najboljih 11

Turbulentna sezona za Mileta Svilara krunisana je na najbolji mogući način, izborom za prvog golmana u timu sezone Lige Evrope. Izborio se srpski čuvar mreže za mesto startera u ekipi Rome, istisnuo iskusnog Ruja Patrisija, te pokazao da je pred njim svetla budućnost, makar što se klupskog fudbala tiče.

Finalisti drugog po rangu UEFA takmičenja, Atalanta i Bajer iz Leverkuzena zasluženo imaju najviše igrača u timu sezone, Roma ima dvojicu, dok je u samom vrhu napada najbolji strelac i momak koji je proglašen za najboljeg igrača Lige Evrope, Marsejev Pjer Emerik Obamejang.

Izabrane vesti

U formaciji 3-4-3, pored Svilara na golu, štoperski trio čine Berat Đimšiti, Italijan Đanluka Manćini i sjajni Džonatan Ta, koji je partijama ove sezone zaslužio poziv u reprezentaciju Nemačke za predstojeće Evropsko prvenstvo.

U veznom redu nalaze se Granit Džaka i Teun Kopmajners, dok se na pozicijama ving bekova nalaze Atalantin Mateo Ruđeri, te još jedno ovosezonsko otkrovenje Ćabija Alonsa, Žeremi Frimpong.

Napad čine, osim pomenutog Obamejanga, najbolji mladi igrač sezone u Ligi Evrope Florijan Virc i strelac het-trika u finalu ovog takmičenja, Nigerijac Ademola Lukman.



tagovi

Mile Svilar

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara