Milenković u 98. za toliko čekani gol kod Prandelija, Đenova baš nema sreće (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | pon. 07.12.20. | 22:53

Nastavlja se kriza u oba tima

Ako ovako nastavi, Fiorentinu i Đenovu čeka grčevita borba za opstanak. Često su remiji bili konačni ishodi u njihovim međusobnim duelima u ovoj deceniji, ali večerašnji (1:1) boli i jedne, i druge. Fiorentinu jer nije pobedila kada se to očekivalo, a Đenovu jer joj je pobeda izmakla u 98. minutu!

Gol našeg Nikole Milenkovića posle pravog karambola u poslednjim momentima meča, bio je prvi za Violu u četiri meča pod palicom Ćezarea Prandelija i doneo je bod. Ali ne i pobedu koju Viola tako žarko priželjkuje za izlazak iz velike krize.

Izabrane vesti

Ako je nekad bila prilika da se prekine ta serija, onda je to večeras. Baš protiv Prandelijevog bivšeg kluba Đenove koja je u još većoj krizi i koja u ovom veku nije slavila u Firenci. Grifoni su u Toskanu došli sa četiri vezana poraza i osam mečeva bez pobede u ligi, treneru Rolandu Maranu visi otkaz nad glavom, ali ništa to nije pomoglo Violi.

Iako je Prandeli imao sve bitne igrače na raspolaganju, iako je izveo ofanzivnu formaciju sa Riberijem, Kastrovilijem i Kaljehonom iza najisturenijeg Vlahovića, realizacija je opet bila nerešiva enigma za Ljubičaste.

Bolja je bila Fiorentina bila u prvom poluvremenu, imala šanse Riberija i Vlahovića, ali nije našla put do mreže. U međuvremenu je ostala bez povređenog Kastrovilija. Njegova zamena Bonaventura je razmrdao tim, imao dobre šanse u drugom poluvremenu, Vlahović se nije dobro snašao u nekim situacijama pred golom Grifona da bi Bonaventura pogodio mrežu baš na asistenciju Vlahovića. Ali gol je poništen zbog ofsajda... Vlahović je zamenjen u 77. minutu. probao je Prandeli trostrukom izmenom i primio gol!

Pjaca je pobegao Milenkoviću i matirao Drongovskog

Gol je potpuno izbezumio domaće fudbalere koji su pokušali bezidejnom igrom i stihijskim napadima da probiju bunker Đenove. Na kraju su uspeli kada se napadu priključio srpski štoper Nikola Milenković i u bukvalno poslednjim sekundima meča se sjajno snašao u gužvi ispred gola i iz drugog pokušaja poslao loptu pod prečku.

SERIJA A - 10. KOLO

Subota

Specija - Lacio 1:2 (0:2)

/Enzola 64 - Imobile 15, Milinković Savić 33/

Juventus - Torino 2:1 (0:1)

/Mekeni 77, Bonuči 89 - Nkulu 9/

Inter - Bolonja 3:1 (1:0)

/Lukaku 16, Hakimi 45, 70 - Vinjato 67/

Nedelja

Verona – Kaljari 1:1 (1:0)

/Zakanji 21 – Marin 48/

Parma - Benevento 0:0

Roma - Sasuolo 0:0

Udineze - Atalanta - odloženo

Krotone - Napoli 0:4 (0:1)

/Insinje 31, Lozano 58, Deme 76, Petanja 90+1/

Sampdorija - Milan 1:2 (0:1)

/Ekdal 83 - Kesi 45 penal, Kastiljeho 77/

Ponedeljak

Fjorentina - Đenova 1:1 (0:0)



tagovi

Nikola MilenkovićĆezare PrandeliDušan VlahovićMarko Pjaca

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara