Felipe Kutinjo nakon što je postigao golčinu sa 25 metara (Reuters)
Felipe Kutinjo nakon što je postigao golčinu sa 25 metara (Reuters)

Milina je gledati ovaj Brazil: Usrećiće se ko kupi Rafinju i Entonija, golčina Liverpulove verzije Kutinja (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | sre. 02.02.22. | 03:28

Posle poraza od Selesaa, Paragvaj izgubio i teoretske šanse da se nađe na Svetskom prvenstvu

Ovaj Brazil će za desetak meseci igrati ozbiljnu ulogu na Svetskom prvenstvu u Kataru - to je pretpostavka. A da demonstrira onaj izvorni "Žoga bonito" i da ga je milina gledati - to je činjenica. Kažu da je lepota u oku posmatrača, ali večeras protiv nemoćnog Paragvaja, za estetiku su bile zadužene visprene i spretne noge Žuniora Vinisijusa, Rafinje, Felipea Kutinja... Ma svih Titeovih izabranika. Kao posledica te estetike, Paragvaj je primio četiri gola i zvanično izgubio i teoretsku šansu da se nađe na mundijalu krajem godine - 4:0.

Moćno su izgledale Karioke na Mineirau, iako im namera nije bila da ponize protivnika i zatrpaju mu mrežu golovima. Delovalo je da se trude jedino da uživaju i da publici u Belo Orizonteu ulepšaju večer - uspeli su. Ne zbog pobede, niti zbog poseda koji je na nivou čitave utakmice bilo skoro 80 posto vremena na njihovoj strani, već zbog egzibicija Realovog Žuniora Vinisijusa, savršenog dalekomentog pasa Marikonjosa, pa gola Rafinje nakon istog, te golčine Filipea Kutinja koji je na terenu izgledao kao u najboljih liverpulskim danima, zbog čega je na kraju krajeva Barselona i dala 135.000.000 evra za njegov transfer.

Izabrane vesti

Očigledo da je Kutinju prijao povratak u Premijer ligu. Golove i asistencije koje je počeo da beleži u Aston Vili preneo je i u dres Brazila. Delio je savršene prenosne lopte sa jende na drugu stranu terena pa u 62. minutu jednu kontru Brazila odlučio da okonča lepoticom sa oko 25 metara. Imao je slobodne saigrače na obe strene, ali posle udarca koji mu je dok je nastupa za Redse bio zaštitni znak, niko nije smeo da mu zameri.

Pre i posle njegovog gola Rafinja i Entoni su pokazali da su veliki pogoci selektora Titea i da će se usrećiti velikani koji ih budu kupili od Lidsa, odnosno Ajaksa, kolko već predstojećeg leta. Rafinja je u prvom poluvremenu sjajnom mintom izbacio čuvara pre nego što je pogodio bliži ugao, dok je pogodak rezerviste Entonija iz 86. minuta poezija u pokretu. Čim je stopalo dodirnulo loptu, videlo se da će milovati malu mrežu. Bio je to njegov prvenac za Selesao, a isti podvig napravio je i Realov Rodrigo samo šest minuta po ulasku na teren.

Nerealno je sa koliko kvaliteta raspolaže Brazil i to u svim linijama tima - Vini, Entoni, Rafinja, Kutinjo, u veznom redu Fabinjo, Paketa, u odbrani Markinjos i Tijago Silva... Da ne nabrajamo baš sve igrače koje je selektor Tite uspeo sjajno da uklopi. Ako i večerašnja pobeda protiv slabašnog Paragvaja nije idealno merilo, onda kompleta kvalifikacioni ciklus svakako jeste. A tu imamo 15 utakmica, 12 pobeda i tri remija Brazila uz gol razliku 32:5.

Titeu se dugo vremena zameralo što favorizuje neke igrače koji u datom trenutku možda i ne zaslužuju da budu starteri. Od oktobra meseca udahnuo je ovoj selekciji novu dozu mladalačkog duha, a mnogi brazilski analitičari su mišljenja da je upravo Rafinja jedan od igrača koji je nedostajao Selesao da počne da sanja o napadu na mundijal. Ne zaboravite i da ovoj selekciji nedostaje jedan Nejmar.

KVALIFIKACIJE ZA MUNDIJAL – JUŽNA AMERIKA (16. kolo)

Utorak:

Bolivija – Čile 2:3 (1:1)

/Enumbo 37, Moreno 88 - Sančez 14, 85, Nunjez 77/

Sreda:

Urugvaj - Venecuela 4:1 (3:0)

/Bentankur 1, De Araskaeta 23, Kavani 45+1, Suarez 53 - Martinez 65/

Argentina - Kolumbija 1:0 (1:0)

/Martinez 29/

Brazil - Paragvaj 4:0 (1:0)

/Rafinja 28, Kutinjo 62, Entoni 86, Rodrigo 88/

Peru - Ekvador (u toku)

*** Kvote su podložne promenama



tagovi

reprezentacija ParagvajaReprezentacija BrazilaFudbalska reprezentacija BrazilaBrazilFilipe Kutinjo

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara