Ilustracija (©AFP)
Ilustracija (©AFP)

Milioneri prolaze kroz težak period

Vreme čitanja: 4min | ned. 27.08.23. | 23:03

River Plejt u 2. kolu Grupe A argentinskog Liga kupa dočekuje Barakas

U noći između nedelje i ponedeljka, River Plejt će kao aktuelni šampion argentinske Profesionalne lige, na čuvenom Monumentalu da ugosti Barakas Sentral, u meču koji važi za drugo kolo Liga kupa. Za razliku od argentinskog prvenstva u prvom delu sezone, gde se 28 timova nadmetalo u jednoj jednstvenoj ligi, sada su isti podeljeni u dve grupe, gde će se po četiri najbolje ekipe plasirati u plej-of.

Milioneri su sastavni deo deo Grupe A, i noćas (02.00) pred svojom publikom kreću u potragu za prvim bodovima u ovom takmičenju, pošto su na debiju poraženi od Argentinos Juniorsa rezultatom 3:2. Sa druge strane, Kamiondžije iz Barakasa se nadaju da će ponoviti uspeh iz prvog dela sezone kada su uspele da na svom terenu nanesu jedan od tek četiri Riverova poraza u šampionskom pohodu.

Izabrane vesti

River Plejt je donedavno bio deo Kopa Libertadores, najeminentnijeg kontinentalnog takmičenja, ali je u osmini finala eliminisan od Internasionala iz Porto Alegrea. Bile su to utakmice u kojima je tim sa Monumentala imao različite performanse, kod kuće i u gostima. Iako su bili u nepovoljnijem položaju, bili su prodoran tim kod kuće, agresivni u napadu i mogli su da naprave i više od 2:1 u prvoj utakmici. Nedostatak realizacije na kraju je teško pogodio River, koji je izgubio sa 2:1 u Porto Alegreu, a mogao je da izgubi i sa većom razlikom, uglavnom zbog reaktivnog stava. Posle 180 minuta borbe i ukupnog rezultata 3:3, izabranici Martina Demikelisa poklekli su u penal seriji.

U nacionalnom šampionatu River je uglavnom agresivna ekipa, pa je zato iznenadni poraz u prvom kolu teško pao navijačima Milionera, pošto je njihov tim najčešće veoma dominantan. Poražen je u prvoj utakmici u sezoni od Arsenala iz Sarandija, a zatim je dobio sve utakmice, između argentinskog šampionata i Kopa Libertadores. River Plejt je osvojio titulu prve faze šampionata Argentine sakupivši 61 bod u 27 odigranih kola. Tokom celog takmičenja pobedili su 19 puta, uz četiri remija i četiri poraza.

02.30: (1,28) River Plejt (4,90) Barakas (10,5)

Posle poraza od 3:2 u La Paternalu, u timu Martina Demikelisa tek treba da se izvrši definisanje nekih promena, ali baza startnog tima bi bila veoma slična onoj koju je imao u debiju protiv Argentinos Juniorsa. Jedna od varijanti bio bi ulazak Santjaga Simona na desnu stranu umesto Miltona Kaska, pošto je ideja da se na tom mestu počne sa ustupanjem veće minutaže igračima iz omladinskog pogona.

U međuvremenu, Emanuel Mamana i Ramiro Funes Mori ponovo bi činili odbrambeni dvojac, uglavnom zbog izostanka startera, Paula Dijaza i Leandra Gonzalesa Piresa. Oba igrača su već neko vreme van terena zbog povreda. U međuvremenu, u sredini, ponovo bi mogao da se vrati Nikolas de la Kruz, koji je bio odsutan pre El Biča zbog groznice. Sa druge strane, Enco Perez bi mogao da se vrati u početnu postavu, a jedna od glavnih nedoumica je da li će startovati Manuel Lanzini ili Načo Fernandez. U međuvremenu, Rodrigo Aliendro će biti odsutan oko mesec i po dana zbog povreda ramena.

Barakas Sentral takođe nije uspešno debitovao u Liga kupu i danas se pojavljuje na 12. mestu bez bodova. Takođe je igrao u gostima protiv Velez Sarsfilda i izgubio rezultatom 1:0. U uvodnom meču, sastav iz Barakasa bio je malo produktivan tim u napadu, iako je imao blagu nadmoć u posedu lopte, ali je tek četiri puta uspeo da uputi udarac ka protivničkom golu tokom cele utakmice.

Tendencija tima koji predvodi Serhio Rondina jesta da ne drže dugo loptu u svom posedu, pogotovo protiv tehnički nadmoćnijih ekipa. Kamiondžije se uglavnom drže ofanzivnih akcija i to je vrlo opasno za utakmicu protiv sastava kao što je River Plejt. U prvoj fazi argentinskog prvenstva Barakas Sentral je sakupio samo 35 bodova i bio je na 15. mestu na tabeli. Od 27 odigranih kola, pobedio je u osam okršaja, remizirao u 11 i izgubio još osam meečva. Tako se osnovni cilj u drugoj fazi nameće sam od sebe, a to je dodati još bodova na svoj konto i izbeći ispadanje.

---------

Izađi na crtu, ispuni dnevni zadatak sa Mundobasketa i osvoji deo nagradnog fonda od 200.000 dinara!

---------

ARGENTINA, LIGA KUP - 2. KOLO

Petak

Arsenal Sarandi - Argentinos Juniors 3:2 (1:2)

/Broćero 7, Tolosa 71, Brajtenburh 78 - Avalos 1, Gondou 32/

Subota

Kolon - Himnasija LP 2:0 (1:0)

/Benitez 14, Galvan 27/

San Lorenco - Belgrano 2:2 (1:0)

/Bareiro 45pen, 90 - Barinaga 55, Paserini 61/

Estudijantes - Union 1:3 (1:0)

/Manjoma 44 - Moskeira 49, Morales 57, 64/

Njuels - Lanus 1:0 (1:0)

/Fereira 6/

Taljeres - Urakan 2:1 (1:1)

/Bustos 41, Rodrigez 88 - Kokaro 43/

Nedelja

Tigre - Rasing 1:2 (1:2)

/Rohas 18 - Kvintero 6, Galjego 12/

Godoj Kruz U TOKU

Platense - Defensa i Hustisija U TOKU

Sarmijento - Boka Juniors U TOKU

Ponedeljak

00.15: (2,45) Independijente (2,95) Velez (3,00)

02.30: (1,28) River Plejt (4,90) Barakas (10,5)

Utorak

01.00: (2,25) Banfild (3,00) Rosario (3,30)

02.30: (2,10) Atletiko Tukuman (3,05) Instituto (3,60)

***kvote su podložne promenama

Piše: Đorđe RADONJIĆ


tagovi

Liga kup ArgentineRiver PlejtBarakas Sentral

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara