Ajron del Vale ( (©Reuters)
Ajron del Vale ( (©Reuters)

Miljonariosu ni šest golova nije bilo dovoljno za plej-of, Ekvidad pokorio Kali (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | pon. 16.11.20. | 02:14

Ekipa iz Bogote vezala četiri pobede u kolumbijskoj Aperturi, ali nije uspela da ode u doigravanje

Završen je ligaški deo sezone u kolumbijskoj Aperturi. Sledi borba za titulu osam najboljih ekipa u ovoj južnomeričkoj državi. U poslednjem 20. kolu bilo je mnogo uzbuđenja, mnogo golova, tri crvena kartona, a tragičari su fudbaleri Miljonariosa i Agilasa, kojima ni ubedljive pobede nisu bile dovolnje da izbore plasman u doigravanje i borbu za titulu.

Miljonarios je u Bogoti razbio Petroleru sa 6:1. Bila je to četvrta uzastopna pobeda tima iz prestonice Kolumbije, ali kasno su upalili motore. Ostali su na 10. mestu, bez plej-ofa. Blistao je trostruki strelac Ajron del Vale.

Izabrane vesti

Među osam najboljih timova u Kolumbiji izborio se Ekvidad koji je u Kaliju pobedio Ameriku sa 2:1. Junak meča bio je Urugvajac Matijas Mier, strelac oba gola. Domaćin je bio siguran u doigravanju, pa nije imao veliki motiv. To je tek drugi poraz tima iz Kalija u ovom šampionatu na svom terenu. Na ovom meču viđena su dva crvena kartona, po jedan na obe strane. Kod domaćina isključen je vezista Rafael Karaskal. Kod gostiju pocrveno je Andres Korea. Obojica igrača bi mogla zbog direktnog crvenog kartona da propuste oba četvrtfinalna duela plej-ofa kolumbijske Aperture.

Kiksu Ekvidada nadao se i Agilas, koji je lako pobedio još jedan tim iz Kalija, Deportivo sa 4:1. Gosti su takođe obezbedili i pre poslednjeg kola plasman u doigravanje, pa su u meč ušli bez motiva.

Santa Fe je na pol poziciji pred plej-of posle trijumfa u nedelju protiv Bukaramanga. Tolima je mogla na čelo, ali je iznenađujuće poražena na svom terenu od Onse Kaldasa (2:3). Žunior je popravio poziciji na tabeli. Slavio je na svom terenu sa 3:0 protiv Čika, pa je za gol preskočio na tabeli Ameriku iz Kalija.

U borbu za titulu plasirali su se Santa Fe, Tolima, Atletiko Nasional, Deportivo Kali, Pasto, Žunior, Amerika Kali i Egvidad. Ostalih 12 ekipa nastavlja takmičenje u tri grupe sa po četiri kluba.

Najbolji strelci u Kolumbiji posle prvog dela sezone s napadač Atleiko Žuniora Migel Borha i Agilasa Žader Obrijan. Obojica su po 11 puta zatresli mreže rivala, dva više od Agustina Palavesina iz Deportivo Kalija i Matijasa Miera iz Egvidada.

Titulu ove godine brani Deportivo Pasto.

KOLUMBIJA, APERTURA – 20. (POSLEDNJE) KOLO

Nedelja

Envigado – Internasional Medeljin 2:1 (2:0)

Bukaramanga – Santa Fe 1:2 (1:1)

Atletiko Nasional – Kukuta 3:0 službeno

Ponedeljak

Agilas – Deportivo Kali 4:1 (1:0)

Amerika Kali – Ekvidad 1:2 (0:1)

Žunior – Čiko 3:0 (0:0)

Mijonarios – Petrolera 6:1 (2:1)

Pereira – Pasto 1:1 (1:1)

Tolima – Onse Kaldas 2:3 (2:1)



tagovi

Kolumbija 1KolumbijaMiljonariosAmerika KaliDeportivo KaliDeportivo Pasto

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara