Virdžil van Dajk skroz desno (©Reuters)
Virdžil van Dajk skroz desno (©Reuters)

Milnerove psovke i prve kritike za traljavog Van Dajka: Učinio je da izgleda manji no što jeste (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | uto. 23.08.22. | 09:57

Posle poraza od Mančester junajteda…

Prošle sezone 9:0 u dva meča, u prvom velikom derbiju engleskog fudbala u novom ciklusu takmičenja poraz Liverpula od 1:2. Uspeli su Redsi da omraženom Mančester junajtedu udahnu novi život i talas kritika prevuku sa Old Traforda na svoj Enfild. Najveći teret opravdano ide na leđa Virdžila van Dajka, koji je bledim izdanjem šokirao fudbalsku javnost.

Još na samom terenu Džejms Milner mu je podviknuo toliko da nas je sve zbunio. Poslovično tihi Milner je bukvalno izgubio razum posle Van Dajkove reakcije kod prvog Junajtedovog gola kada je samo gledao Džejdona Sanča kako se namešta da šutne.

Izabrane vesti

J…o kreni na njega”, vikao je Milner na Van Dajka upirući prst u njegove grudi.

Svi su to videli. I svi su videli da je Van Dajk bio neprepoznatljivo loš. Bivši štoper Redsa Džejmi Karager, sada cenjeni stručni konsultant, rekao je da je Liverpul u odbrani odigrao sramno. Van Dajku je zamerio na intezitetu igre.

Ako ćemo da štrikliramo ček-listu za štopera, on bi verovatno dobio ocenu 10 od 10. Ali jedina stvar koja ponekad primetim: da li mu nekad nedostaje intenziteta? Nije dobro za odbrambenog fudbalera kada je često na zemlji, ali s vremena na vreme, kada si u problemu, moraš da se baciš na loptu”, komentarisao je Karager.

Situacija sa Sančom bila je baš takva…

Bukvalno je samo stajao tamo… A morao je da poleti i baci se na Sanča. Uklizaj, učini da izgledaš što veće, ne možeš samo da stojiš. On skoro pa da je učinio da izgleda manji no što jeste. Mora da bude agresivniji, možda da ukliza, da se baci, da uradi nešto”.

Roj Kin je bio još oštriji prema Van Dajku, mada je to i razumljivo, s obzirom na to kakav je on igrač bio.

Ako analizirate Van Dajka ovde… Cele sezone igra traljavo. Morao je da izađe. Morao je da se pokrene. Pogledajte ga samo”.



tagovi

Virdžil van DajkDžejmi KaragerRoj Kin

Obaveštavaj me

Liverpul

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara