Vladan Milojević (©Starsport)
Vladan Milojević (©Starsport)

Milojević: Ako osvojimo titulu, a ne dobijemo Partizan, ispašće oni bolji, a to nema veze

Vreme čitanja: 4min | pet. 19.04.24. | 15:38

„Nije ovo neka predstava gde imamo samo publiku i dobijemo aplauze ili kritike za performans. Imamo i protivnika“, kaže trener Crvene zvezde

Zvezdaška javnost će ovoga puta tražiti komplet. Prethodni put dobila je kvalitetnu predstavu, imala šta da vidi, ali glavna premija je – izostala. Crveno-beli su ostali kratki za pobedu u derbiju. Sada bi trijumfom nad Partizanom u 173. večitom derbiju praktično stavili jednu ruku na šampionski pehar.

Prednost je tu, izsnosi sedam bodova, ali za Vladana Milojevića opterećenje ne postoji. Niti crveno-belima daje ulogu favorita, niti brine kako će se gledati na to ukoliko Crvena zvezda postane šampion, a ne dobije večitog rivala.

Izabrane vesti

Počinjemo prvu utakmicu plej-ofa. Iskren da budem, igračima sam rekao pre utakmice da ulazimo u mini-prvenstvo, u kojima se borimo za 21 bod. Sasvim očekivano igraju najbolje ekipe koje su izborile plasman u plej-of. Čestitam im. Imaćemo dosta teških utakmica, otvaramo sa Partizanom, ali i ostale će biti podjednako teške“, počeo je Vladan Milojević i nastavio:

U mesec dana razmaka smo bili u drugačijoj situaciiji, nema nikakvih tajni. Znate kako se igra derbi, praznik je fudbala, i nadam se da ćemo ponoviti dostojnu igru. Videćemo u kojoj meri“.

Za Vladana Milojevića pritisak da mora da dobije derbi i da nije isto biti šampion sa trijumfom protiv večitog rivala ili bez njega - ne postoji.

Kod nas se stvorila slika da derbi utakmica ima posebnu draž, da je posebno takmičenje. Kada neko osvoji titilu i ne pobedi u derbiju, ispadne da je ova druga ekipa bolja, a to nema veze. Ne ulazim u sve to, nemam opterećenje da pobedimo. Igramo protiv večitog rivala, uvek ih resprektujemo. Na nama je da se pripremimo i fokusiramo na utakmicu, i da odradimo što radimo na treningu“.

Ne gleda trener Crvene zvezde dalje od prvog derbija sa Partizanom. O onom u Kupu Srbije, koji se igra iduće srede, kada za njega dođe vreme iliti kada se 173. večita priča završi.

Ovde imamo tri različita takmičenja – osnovno, plej-of ili mini-ligu i sasvim treće takmičenje, koje je kup. Za mene je uvek prva utakmica najbitnija, za mene je i naredni trening. Ne razmišljam u tom pravcu. Imamo nekih problema i nedoumica, videćemo kroz razgovor sa doktorom u kom ćemo sastavu izaći“.

Plan postoji, ali da li će biti sproveden u delo – ne zavisi samo od crveno-belih. Već i od Partizana.

Jedino je nešto što se radi, a drugo što se vidi i može. Mi uvek spremamo utakmicu na ozbiljan način. Nije ovo neka predstava gde imamo samo publiku i dobijemo aplauze ili kritike za performans. Imamo i protivnika, koji analizira i priprema utakmicu. Partizan je veliki klub, radi profesionalno, ne improvizujemo. Nekada imate plan, a on se ne desi, jer je protivnik bolji i nadahnutiji. Sve te nijanse formiraju utisak i odlučuju da li je bilo dobro ili ne. Fudbal je jedini sport gde se rezultat vezuje sa igrom. U košarci ako ste pobedili – pobedili ste. Niko ne priča kako. Voleli bismo da igra bude dobra i da je spojimo sa pobedom, ali to zavisi i od protivnika. Trudićemo se da to ostvarimo“, rekao je strateg Crvene zvezde i poručio da pobeda u derbiju ne znači kraj prvenstvene trke.

Iako crveno-beli imaju sedam poena prednosti, poslovično oprezni Vladan Milojević svom timu ne daje ulogu favorita.

Nikada nisam rekao da je moja ekipa favorit, ni u čemu. Krećemo u plej-of i imamo 21 bod u opticaju. Sve što je bilo iza nas mene ne interesuje, misli su nam na mini-prvenstvu. Što se tiče favorita, mislim da nije prikladno pričati. Favoriti ste ako se nešto desi... Kada počne utakmica rezultat je 0:0“.

Stvarima u Partizanu i tome ko će voditi crno-bele ne želi da se bavi.

Nisam pratio. Partizan ima ozbiljan stručni štab, momci svakodnevno rade. Da li će to biti pozitivno ili negativno – o tome ne razmišljam“, poručio je Vladan Milojević i dodao:

Mi ne vidimo šta drugi treneri rade sa strane, fokusiran sam zato na igru, pre svega mog tima. Ne znam hoće li da nas to remeti ili ne“.

Igor Duljaj se našalio i rekao da ga niko ko ima njegov broj ne zove tokom derbija, kako bi linija bila slobodna za komunikaciju sa saradnicima. Možda na stadionu „Rajko Mitić“ sine ideja da postavi uređaje za ometanje signala?

Neka ostane na šaljivosti, sve je to legitimno“.

Kao i inače, nije hteo da komentariše izbor sudije. Ponovo će pravdu deliti Pavle Ilić i Milojević veruje da mu treba dati podršku. Uostalom, kao i svim arbitrima u ligi.

Ne bavim se sa tim, ko će da sudi, kako... U klubu postoje organi koji treba da se bave time, a postoji i poverenje u FSS. Ti ljudi su živi, kao i mi. Ne treba fokus da bude na sudiji, treba da bude rasterećen. Ne samo sutrašnji. Mnogo važnosti pridajemo tome. Kada se to pominje iz nedelje u nedelju – to je ružno. Imam poverenje u naše sudije. Kakvi su takvi su, naši su najbolji. Kao i igrači, treneri i tereni koje imamo. Više bismo benefita dobili kada bismo davali podršku, nego bili negativni“.


tagovi

Vladan Milojević173. večiti derbiFK Crvena zvezda

Obaveštavaj me

FK Crvena zvezda

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara