In Beom Hvang (Star sport)
In Beom Hvang (Star sport)

Milojević će se načekati da upozna Hvana, Klinsman ga pozvao u Katar

Vreme čitanja: 2min | čet. 28.12.23. | 09:15

Zvezda bez još jednog reprezentativca na zimskim pripremama

Kada fudbaleri Crvene zvezde polete 15. januara na Kipar gde će obaviti zimske pripreme, u avionu neće biti nekolicine internacionalaca među kojima je i In Bom Hvan. Vezista iz Južne Koreje se danas i zvanično našao na spisku svoje reprezentacije za predstojeći Kup Azije u Kataru.

Selektor Južne Koreje Jirgen Klinsman je uvrstio Zvezdinog prvotimca na konačnu listu od 26 igrača na koje računa za kontinentalni šampionat Azije.

Izabrane vesti

S obzirom da takmičenje počinje 12. januara, a da je finale zakazano za 10. februar, male su šanse da će Milojević uopšte imati Hvana na raspolaganju na zimskim pripremama. Nastavak sezone u Mozzart Bet Superligi Srbije je zakazan upravo za 10. februar kada je i finale Kupa Azije što znači da Hvan možda neće biti tu ni za prve takmiačrske mečeve u 2024. godini. Obaveza svakog kluba je da igrači imaju neophodan odmor posle reprezentativnih obaveza.

Južna Koreja će biti jedan od favorita za osvajanje azijske krune, a Hvan jedan od najbitnijih igrača Klinsmanovog tima. Prva zvezda dalekoistočne selekcije je Totenhemov as Hjong Min Son, a tu su još Bajernov štoper Kim Min Đae, zatim Kang In Li iz Pari Sen Žermena, Hvang Hi Čan iz Vulvsa, Jeong Vu Jon iz Štutgarta... Zvezdin vezista je dugogodišnji starter u reprezentaciji i jedan od igrača sa najbtijinom ulogom.

Južna Koreja se nalazi u grupi sa Malezijom, Jordan i Bahreinom gde je apsolutni favorit za prvo mesto, a onda ulazi u krug favorita sa za osvajanje turnira zajedno sa Japanom, Saudijskom Arabijom, Australijom, Iranom i Katarom. Iako već godinama jedna od najjačih reprezentacija na kontinentu, Južna Koreja na titulu šampiona Azije čeka već 63 godine.

Pored Hvana, Milojević neće moći na zimskim pripremama da računa na još neke prvotimce koji će igrati za svoje reprezentacije na Kupu afričkih nacija koji se od 13. januara do 11. februara održava u Obali Slonovače. Za sada je sigurno da će tamo igrati Naser Điga kao član Burkine Faso, dok se na širim spiskovima svojih reprezentacija nalaze i Žan Filip Kraso (Obala Slonovače), Kings Kangva (Zambija) i Osman Bukari (Gana). Šerif Endijaje (Senegal) i Piter Olajinka (Nigerija) nisu dobili pozive dok se Kangin Gabon nije kvalifikovao za kontinentani šampionat.


tagovi

Hvan In BomKup Azijereprezentacija Južne Koreje

Obaveštavaj me

FK Crvena zvezda

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara