Veljko Birmančević (©Reuters)
Veljko Birmančević (©Reuters)

Milojević i Birmančević skinuli kletvu, Malme posle 33 godine osvojio kup

Vreme čitanja: 2min | čet. 26.05.22. | 19:25

Hamarbi ostao bez trofeja u penal ruletu

Više od tri decenije trofej kupa zaobilazio je Malmeov stadion. Pokušaja 33, a pehara u najmasovnijem takmičenju nula. Sve do danas. Crni niz je prekinut, Miloš Milojević i Veljko Birmančević skinuli su kletvu. Objedinio je Malme trofeje, posle titule osvojio je i kup posle izvođenja jedanaesteraca – 0:0, penalima 4:3.

Sit se načekao Malme na 15. trofej kupa, a da bi ga konačno osvojio morao je da prođe sito i rešeto. Nije moglo bez drame i penala. Imao je Malme izglednije šanse u osvnovnih 90 minuta i produžecima, ali nedostajalo je Milojevićevim izabranicima koncentracije u finišu akcija. Ola Toivonen i Serhio Pena promašili su najbolje šanse, a peruanski vezista umalo je bio koban po švedskog šampiona u penal seriji.

Izabrane vesti

Tresli su se igrači u prvoj seriji kao prut. Prišao je Serhio Pena prvi lopti i – promašio. Srećom po Peruanca odmah mu se revanširao Nahir Besara. Potrošili su prvu seriju Malme i Hamarbi, krenuli su od nule, a led je probio Veljko Birmančević. Srpsko levo krilo zatreslo je mrežu i otpočelo seriju preciznih udaraca koje Davor Blažević nije mogao da brani.

Posle Veljka Birmančevića uspešno su realizovali penale i Inge Berget, Martin Olson i veteran Ola Toivonen. Nekadašnji igrač Rena, Tuluza i PSV-a gurnuo je Hamarbi ka ivici, sav pritisak pao je na pleća Astrita Selmanija, koji je promašio i postao tragičar. Nije uspeo Hamarbi da odbrani kup osvojen prošle godine i tako dođe do drugog trofeja u najmasovnijem takmičenju.

Podigao je Miloš Milojević prvi pehar otkako je seo na Malmeovu klupu, dok je Veljko Birmančević kup nakalemio na titulu.

KUP ŠVEDSKE – FINALE

Četvrtak

Hamarbi – Malme 0:0, penalima 3:4


tagovi

MalmeHamarbiVeljko BirmančevićMiloš Milojević

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara