Kanga i Miloš Milojević (©MN Press)
Kanga i Miloš Milojević (©MN Press)

Milojević: Penali se ne vežbaju dan pred utakmicu; Kanga će biti pravi kada bude najpotrebnije

Vreme čitanja: 5min | uto. 16.05.23. | 16:53

Trener Crvene zvezde govorio o gostovanju u Bačkoj Topoli, gde će njegovi fudbaleri u sredu igrati protiv TSC-a u polufinalu Kupa Srbije

Crvena zvezda je ove sezone u Mozzart Bet Superligi dvaput pobedila TSC (2:1 i 4:1), a jednom je bilo nerešeno (1:1). Isti rivali ponovo će se sastati u sredu od 18.30 u Bačkoj Topoli, u polufinalu Kupa Srbije, što nagoveštava novi uzbudljiv duel. Reč je o vodeća dva tima domaćeg prvenstva, koji su ostavili najbolji utisak u dosadašnjem toku sezone, pa se njihov okršaj može smatrati i finalom pre finala.

Megdan će se odvijati u Bačkoj Topoli, gde su crveno-beli početkom marta slavili 2:1, ali posle velike borbe i sjajne igre domaćeg tima. Potom je u Beogradu Zvezda bila ubedljivija, mada je gol zaostatka nadokadila tek u poslednjim trenucima prvog poluvremena.

Izabrane vesti

Igra iz drugog poluvremena te utakmice recept je kojim bi Miloš Milojević sigurno voleo da se rukovode njegovi igrači u sredu.

"Očekujem dobar fudbal i otvorenu igru obe ekipe, uz želju da ponovimo našu partiju iz prethodnog meča i pobedimo, jer je upravo prolaz u finale najbitniji. Spremamo se i radimo kao da je to osnovni cilj. Većina igrača je spremna za meč, imamo malih problema sa virusom, ali ništa strašno", rekao je Zvezdin trener u uvodu izlaganja pred sutrašnju utakmicu.

S obzirom na to da se igra samo jedan meč, prednost domaćeg terena može imati veliku ulogu.

"Svakako da je prednost za rivala što se igra u Bačkoj Topoli, jer svako voli da bude domaćin i znamo i nama koliko prija podrška navijača, i koliko bi ih bilo u većem broju na Marakani, nego što je to moguće da bude u gostima. Imaju prednost, ali moramo da se oslonimo na svoju igru. Znamo da će navijači doći i podržati nas. Verujem u to što radimo i u prolaz dalje", istakao je Milojević.

Crveno-beli su prethodnu prepreku preskočili tek nakon penala. Tokom 90 i kusur minuta igre sa Napretkom u Kruševcu nije bilo golova, pa je Milan Borjan morao da "vadi kestenje iz vatre". Upitan je Zvezdin strateg da li je njegov tim posebno uvežbavao jedanaesterce pred predstojeće gostovanje.

"Penali se ne vežbaju dan pred utakmicu, već stalno i na osnovu nekih principa gledamo šta i kako radimo, tako da znamo u skladu s tim ko može da bude izvođač, ako dođe do toga", objasnio je Milojević.

Prošli duel sa TSC-om obeležio je Osman Bukari het-trikom. Pre toga je Aleksandar Pešić bio dvostruki strelac u Bačkoj Topoli, a poslednjem okršaju iz prošle sezone tri gola je dao i Mirko Ivanić.

"Ne bih se žalio da nastave da pogađaju, niti da sad prelome Ivanić ili Katai. Bitno je samo da se odigra dobro i prođe, a to ko je strelac je sekundarno".

Aktuelnu generaciju fudbalera Crvene zvezde samo dve pobede dele od toga da osvoji treću duplu krunu u nizu, što bi bio rekord srpskog fudbala.

"Veliki motiv, takva prilika se ne pruža često, a ova generacija je mnogo uradila za klub i sad mora da se pronađe i energija i motivacija i želja, te da se uloži poslednji atom snage i dođe do cilja. Time, aktuelna generacija bi se svrstala u sam krem istorije Crvene zvezde. Ipak, ne treba se opterećivati rekordima, već ići korak po korak. Želimo da odigramo dobro i prođemo, pa ćemo da vidimo dalje šta i kako", ne želi Milojević da se stvara euforija po tom pitanju.

Osvrnuo se strateg srpskog šampiona i na formu Mirka Ivanića i Gelora Kange.

"Što se Ivanića tiče, odmarao je u prethodnom meču, iako je mogao da odigra svih 90 minuta, ali smo želeli da raspodelimo minutažu, tako da smatram da će biti željan i oran za igru protiv TSC-a. Kada je reč o Kangi, ne mislim da je ispao iz igre. Forma i lepota su prolazne stvari, ali forma može da se vrati, tako da će biti Kanga pravi kada to bude najpotrebnije, da li sutra ili, ako bog da, u finalu, ali normalno je da se oscilira. Ne mislim da je to drastično, samo je sve nas navikao na visok nivo igara, pa se možda zato čini da je u padu forme".

Mladi Irakli Azarov ovog proleća dobija dosta veću minutažu nego što ju je imao. U subotu je protiv Vojvodine zamenio Milana Rodića nakon prvog poluvremena, a kako je iskusni levi bek i ove sezone odigrao veliki broj utakmica, moguće je da Gruzin u sredu bude od starta u igri.

"Ne želim da otkrivam ko će zaigrati sutra i da dajem protivniku polaznu tačku pred utakmicu. Međutim, Azarov se diže, Rodić je malo ispao iz ritma, ali se vraća. Nije to jedina utakmica, svakako obojica trebaju Crvenoj zvezdi".

Na visokom nivou odigrali su dueli Crvene zvezde i TSC-a ove sezone, čak i bili zanimljiviji od Zvezdinih susreta sa večitim rivalom Partizanom.

"U odnosu na večiti derbi je to drugačija utakmica, jer je spremaš na drugačiji način i psihološki naboj ne može da se poredi. Znam i kao član stručnog štaba i sada kao šef kakav je pritisak pred derbi i smatram da to ništa ne donosi fudbala. Možda je to zato što su Zvezda i Partizan jedini veliki rivali, i nije kao pre 35 godina da si imao više ekipa i bolji kvalitet fudbala, već je sve na 'život ili smrt', pa se bude u grču, dok je susret s TSC-om fudbalski u potpunosti. Bude lep ambijent, atmosfera, daje potpunu sliku. Što se derbija tiče, često ne vidimo fudbal u drugom poluvremenu, već borbu, rat i udarce. Ipak, viđali smo i dobra prva poluvremena u susretu na JNA, pa i kod nas kad smo pobedili sa 1:0, to je model kako treba da izgleda. Treba strpljenja da to bude svih 90 minuta".

Miloš Milojević i Žarko Lazetić se odavno poznaju, a Zvezdin trener ima samo reči hvale za kolegu.

"Imamo odličan odnos, on radi dobar posao, ali sa svim kolegama sam takav, poštujem ih i pričam u superlativu, ne iz kurtoazije, već smatram da svi u datim okolnostima rade najbolje moguće. Lazetić ima kontinuitet i podršku, uz ideju koju je usadio u igrače, i to se vidi, da oni bez obzira na sastav, ne odstupaju od svoje filozofije, već je to dopadljivo. Želim mu najbolje u svakoj utakmici, osim protiv Zvezde", podvukao je Milojević.


tagovi

Kup SrbijeMozzart Bet SuperligaFK Crvena zvezdaTSC Bačka TopolaMiloš Milojević

Obaveštavaj me

FK Crvena zvezda

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara