Miloš Milojević (©Star sport)
Miloš Milojević (©Star sport)

Milojević: Teoretski je moguće da budemo svetski prvaci, spreman sam za velike stvari

Vreme čitanja: 4min | ned. 04.07.21. | 13:02

Doskorašnji asistent Dejana Stankovića u Crvenoj zvezdi danas debituje na kormilu Hamarbija protiv Halmstada u šampionatu Švedske

Stefan Bilborn je prošlost Hamarbija, budućnost je Miloš Milojević. Prošle su tri nedelje otkako je srpski trener preuzeo kormilo ekipe iz Stokholma, čiji je jedan od vlasnika legendarni as Zlatan Ibrahimović. Danas popodne bivši trener Mjelbija i doskorašnji asistent Dejana Stankovića u Crvenoj zvezdi vodiće prvi meč u Alsvenskanu kao glavni trener popularnih Bajena, protiv Halmstada (17.30).

U intervjuu za Fotbollskanalen, 38-godišnjak je govorio o tome kako mu sa ove distance deluje dolazak u redove kluba iz Stokholma.

Izabrane vesti

"Primetio sam da igrači žele mnogo da rade, da na dobar način primaju informacije, da klub ima velike ambicije i da je dodatnu snagu dobio posle osvajanja Kupa. Odigrali smo neke utakmice u kojima sam video dobre stvari, ali i neke sa kojima moramo da radimo. Ali, da bismo dobili jasnu sliku, moramo početi da igramo 'prave' mečeve gde se radi o uzimanju bodova i pritisak je veći na sve. To je ono što mogu da kažem posle ovih nedelja. Najvažnije je trenutno da su momci voljni da rade i da je trud sto odsto. Želimo da igramo dobar i zabavan fudbal, ali pre svega želimo da pobeđujemo", rekao je Milojević.

17.30: (1,82) Hamarbi (3,50) Halmstad (4,60)

Kada se radi o pritisku, rođeni Knjaževčanin ne beži od njega. Svestan je odgovornosti.

"Nemam direktno pritisak od odbora, sportskog direktora ili bilo koga drugog. Ali, osećam odgovornost. Želimo da nastavimo istim putem posle pobede u Kupu i tu osećam odgovornost da uradim velike stvari. Za ekipu nije počelo dobro na proleće, nije bilo kako se očekivalo. Pritisak koji sam sebi namećem je toliko velik, da bi svaki pritisak kluba bio poput igračke za trogodišnjaka".

Povratak u Švedsku prija Milojeviću, koji se nada borbi za izlazak na međunarodnu scenu.

"Osećam se kao da nikada nisam otišao. Nastavljam tamo gde sam stao. Imam dobar osećaj da ponovo mogu da radim sa timom kao glavni trener. Osećam se dobro. Sada će biti zabavno započeti utakmicu. Video sam da su olakšana pravila za prisustvo publike i nadam se da možemo da završimo sezonu pred prepunim tribinama i da se borimo za evropska mesta".

Pojačanja nisu u planu, ali...

"Uvek sam zadovoljan timom koji imam, a fudbalsko tržište je nestabilno, pa ako nekoga prodamo, mislim da ćemo nekoga dovesti. Ako se nešto kratko i dugoročno pojavi zanimljivo, mi ćemo to pregledati. Ali nisam pod stresom zbog toga i verujem u igrače koje imam na raspolaganju. Za mene su svi moji igrači najbolji igrači i boli me glava od izbora tima. Razgovaram sa sportskim direktorom i skautima i ako se pojavi nešto zanimljivo, razgovaramo o tome. Ne volim ishitrene odluke".

Halmstad će biti Hamarbijev prvi zadatak pod Milojevićevom vlašću. I jasno je stavio do znanja šta očekuje od igrača.

"Želim da vidim pametnu i konkurentnu ekipu koja zna šta da radi u različitim fazama meča. Poznajemo protivnika i poštujemo ga, međutim kada meč počne moramo da budemo svesni svojih kvaliteta i damo sve od sebe. Ako to učinimo, siguran sam da možemo postići dobar rezultat".

Osmo mesto i zaostatak od devet bodova u odnosu na Malme deluje kao veoma loš učinak, mada Bajen ima dve odigrane utakmice manje od lidera. Hamarbiju su preostale još 22 utakmice u sezoni i Milojević veruje da ekipa može da se umeša u šampionsku trku.

"Uvek verujem da je sve moguće dok teoretski nije. Kada sedimo u kancelariji i kalkulišemo, možemo čak da postanemo i svetski prvaci. Ali, hajde da idemo samo po jedan meč i da se trudimo da uzmemo što više bodova. Tada ćemo videti posle pet ili deset susreta gde smo. Za sada imamo jednostavan cilj, da pobedimo u sledećem kolu. Dok to ne učinimo, ne želim da spekulišem. Ostavljam to stručnjacima i onima koji su pametniji od mene. Znam da ima još 66 bodova za koje treba igrati, a ekipa koja pokaže najviše u nastavku sezone će biti prvak. Onda, da li je to Hamarbi ili Estersund, ne znam, ali teoretski je moguće", zaključio je Miloš Milojević.


tagovi

Švedska 1Miloš MilojevićHamarbiHalmstad

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara