©Starsport
©Starsport

Milojević u najužem krugu kandidata za klupu najtrofejnijeg kluba na svetu

Vreme čitanja: 2min | pon. 05.09.22. | 22:25

Srpski strateg i Marsel Koler opcije za mesto šefa stručnog štaba Al Ahlija iz Kaira

Od okončanja druge epizode u Saudijskoj Arabiji i rastanka sa Etifakom u martu, Vladan Milojević je bez kluba, međutim uskoro bi srpski strateg mogao da se okuša u novoj sredini. Prema navodima egipatskih medija nekadašnji šef stručnog štaba Crvene zvezde u najužem je krugu kandidata za klupu Al Ahlija iz Kaira i rukovodstvo kluba u narednim satima će doneti odluku da li će kormilo ekipe preuzeti Milojević ili švajcrski strateg Marsel Koler.

Rukovodstvo najtrofejnijeg kluba na svetu obavilo je razgovore putem videokonferencija sa dvocifrenim brojem kandidata, a izdvojili su se srpski trener i njegov iskusniji kolega koji je zapažene rezultate beležio kao selektor Austrije, ali i na klupama Bohuma, Bazela i Grashopera. Prema tvrdnjama egipatskih medija konačna odluka biće doneta u narednim satima, a za nekoliko dana i javno obelodanjena. Kako isti izvori ističu treneri su već stekli uvid u raspoložive snage i upoznali se sa ambicijama kluba.

Izabrane vesti

Al Ahli je prethodnu sezonu završio na trećoj poziciji, sedam bodova iza šampiona Zamaleka, te je ispustio priliku da se bori za afričku Ligu šampiona. Nakon skromne sezone klub iz Kaira rastao se sa portugalskim trenerom Rikardom Soarešom i sada je u potrazi za njegovim naslednikom.

Podsetimo, Milović je trenerski put gradio od Javora preko Čukaričkog i Omonije, a iz Nikozije se potom preselio u Atinu gde je trenirao Panionios. Trenersku ekspanziju doživeo je u Crvenoj zvezdi kojoj je doneo istorijske uspehe i iskorak na evropskoj sceni, a potom je trenirao Al Ahli iz Arabije, AEK iz Atine i Etifak.


tagovi

Vladan MilojevićAl Ahli Kairo

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara