©Starsport
©Starsport

Milojević uz spektakularni preokret savladao Nikolića: Planić načeo rivala, pa autogolom najavio poraz

Vreme čitanja: 2min | pet. 20.10.23. | 17:31

Al Vasl se plasirao u polufinale Liga kupa (3:2) pobedivši Šabab Al Ahli

Večiti derbi u Ujedinjenim Arapskim Emiratima ukrasio je spektakularni preokret Al Vasla u samo šest minuta, te je tim Miloša Milojevića uspeo da se pobedom (3:2) nad Šabab Al Ahlijem Marka Nikolića plasira u polufinale Liga kupa.

Duel klubova koje sa klupe predvode nekadašnji stratezi Crvene zvezde i Partizana ukrasilo je pet golova i sijaset uzbuđenja, a glavna uloga pripala je još jednom Srbinu - Bogdanu Planiću. Štoper Šabab Al Ahlija spretno je reagovao pred golom rivala posle slobodnog udarca koji je sa levog krila izveo Ganiev u 13. minutu i započeo goleadu, međutim umesto uloge jednog od junaka, preuzeo je epitet tragičara postigavši autogol za 2:2 u 81. minutu nakon kojeg je tim Marka Nikolića pao u potpunosti, te je šest minuta kasnije primio i gol kojim je eliminisan.

Izabrane vesti

Samo tri minuta posle uvodnog gola Šabab Al Ahlija fudbaleri Al Vasla su režirali odgovor i to praktično iz preslikane situacije, samo iz prekida sa desnog krila. Na centaršut Himeneza izjednačenje je potpisao Buftini, a rezultat iz 16. minuta je ostao na snazi do početka drugog dela igre.

Kao i prvo poluvreme, izabranici Marka Nikolića su i u nastavak ušli raspoloženiji, pa je novu prednost Šabab Al Ahliju doneo Ganiev koji je u 53. minutu sjajno zahvatio loptu posle centaršuta Kartabije sa levog boka. Tim Miloša Milojevića bio je u podređenom položaju do 81. minuta i udarca Dialoa koji je Planić pokušao da izblokira, ali je samo prevario svog golmana i poslao loptu u mrežu.

Na krilima izjednačenja, igrači Al Vasla uspeli su da režiraju potpuni preokret. Odbijena lopta je posle kornera stigla do Himeneza koji je uputio centaršut sa desnog krila i pronašao Limu na drugoj strani za gol vredan polufinala.

UAE, LIGA KUP - ČETVRTFINALE

Petak

Šabab Al Ahli - Al Vasl 2:3 (1:1)

/Planić 13, Ganiev 53 - Buftini 16, Dialo 81, /

17.30: (2,20) Al Džazira (3,35) Al Vahda (3,05)


tagovi

ujedinjeni arapski emiratiUAEMarko NikolićMiloš Milojević

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara