Miloš Milojević (Star sport)
Miloš Milojević (Star sport)

Milojević zavodi red po Švedskoj, na pragu je trofeja čekanog 33 godine!

Vreme čitanja: 2min | ned. 20.03.22. | 16:30

Sjajan početak karijere srpskog stručnjaka na klupi švedskog šampiona

Prošle godine se Malme do poslednjeg kola borio za titulu protiv AIK-a i Jurgordena i na kraju u dramatičnom fotofinišu uspeo da odbrani tron švedskog fudbala.

Ovu sezonu je započeo sa srpskim trenerom Milošem Milojevićem na klupi. Nekadašnji asistent Dejana Stankovića je dobio poverenje najmoćnijeg kluba švedskog fudbala zahvaljujući dobrom radu u Hamarbiju i izgleda da su u Malmeu znali šta rade kada su se kladili na našeg perspektivnog stručnjaka.

Izabrane vesti

Sezona u Švedskoj počela takmičenjem u nacionalnom kupu. Milojevićev Malme je protutnjao kroz grupnu fazu sa tri pobede u tri meča i gol-razlikom 12:2 na krilima sjajnog Veljka Birmančevića koji je dao čak pet golova.

A potom Malme je u nokaut fazi očitao lekcije najvećim rivalima iz prethodne sezone. U četvrtfinalu je savladan AIK (3:2) a pobedonosni gol je bio delo Birmančevića u produžecima. Danas je u polufinalu potučen i Jurgorden na njegovom terenu (1:0) pa će Milojević šansu za prvi trofej u samostalnoj karijeri imati 26. maja u finalu protiv svog bivšeg kluba Hamarbija.

Današnji okršaj protiv Jurgordena je bio vatren u bukvalnom smislu. Dva kluba su veliki rivali, a domaće pristalice su u jednom trenutku raketama i pirotehnikom prekinule utakmicu.

Jurgorden je počeo ofanzivnije, imao šanse ali je Malme bio taj koji je poveo. Najnovija akvizicija Isak Telin je pogodio mrežu domaćih u 33. minutu. Sjajno je pobegao odbrani rivala na pas Riksa i pogodio. Bio mu je ovo prvi meč za Malme posle dve godine. U međuvremenu je igrao u Anderlehtu, Kasimpaši, arapskom Banjasu… Milojević je cele zime isnsitirao na dovođenju napadača, hteo je Milana Pavkova iz Crvene zvezde ali se na kraju završilo vraćanjem Telina. Deluje kao pun pogodak…

Ubrzo posle njegovog gola su domaći navijači pirotehničkim sredstvima prekinuli utakmicu, sudija je poslao igrače na 15 minuta u svlačionice ali se ubrzo sve smirilo i meč je nastavljen. Malme je bio blizu drugog gola kada je Brimančević lepo prošao i bocnuo loptu preko golmana ali je ona završila malo pored gola. Imao je Jurgorden u nastavku prilike za izjednačenje ali se Malme odbranio i obezbedio plasman u finale.

Tamo će imati lepu šansu za trofej koji se čeka čak 33 godine! Malme je najtrofejnij kluba u Kupu Švedske sa 14 pobedničkih pehara ali je poslednji osvojen daleke 1989. godine. U prethodnih šest godina, Malme je poražen u čak tri finala.


tagovi

Miloš MilojevićMalme

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara