Vladan Milojević (©Reuters)
Vladan Milojević (©Reuters)

Milojevićev Apolon vezao četiri poraza bez datog gola: Prvi put u životu sam u ovakvoj poziciji

Vreme čitanja: 2min | pon. 27.11.23. | 10:05

Slavoljub Srnić i Slobodan Medojević sa AEL-om pokušavaju da spreče Tomovićev AEK da gurne bivšeg trenera Zvezde na osmu poziciju na tabeli kiparskog šampionata

Na početku sezone je izgledalo da će Apolon sa Vladanom Milojevićem na klupi da bude kandidat za titulu, ali više ne živi taj optimizam u Limasolu. Poraz od Anortozisa (0:1) u nedelju bio je četvrti uzastopni, pa bi Apolon 13. kolo mogao da dočeka na slaboj osmoj poziciji, ukoliko se Nenad Tomović i njegov AEK iz Larnake budu radovali ovog ponedeljka (18 časova) protiv AEL-a.

Dakle, Slobodan Medojević i Milojevićev bivši učenik Slavoljub Srnić štite Milojevića od dodatnog propadanja na tabeli. AEK ima dva boda manje od Apolona.

Izabrane vesti

Usled trenutne krize, te seriji od četiri utakmice bez datog gola, 53-godišnji strateg je poprilično zabrinut. Nije pomogla njegovom timu ni reprezentativna pauza.

Teška je situacija, ali videli smo da smo imali podršku navijača od prvog do poslednjeg minuta, uprkos razočaravajućim rezultatima. Zaslužuju sve pohvale. Oni pokazuju da vole klub i kada nam ne ide. Očekivao sam reakciju ekipe posle tri poraza. Imali smo četiri derbija, primili smo mnogo golova, a nismo postigli nijedan. To dovoljno govori, ne moram ništa više da komentarišem”, rekao je Milojević posle meča sa Anortozisom.


18.00: (1,45) AEK Larnaka (4,10) AEL Limasol (6,75)


Bivši strateg APOEL-a ne ume da objasni koji je uzrok tako slabih partija njegove ekipe.

Odgovoran sam za ovu situaciju. Očekivao sam reakciju, radili smo dve nedelje, ali se to nije pokazalo na terenu. Ne mogu da objasnim. Moram da ohladim glavu, pa da analiziram. Imam neku ideju. Nešto nije kako treba, ali ne mogu da pronađem uzrok. Nisam osoba koja odustaje, ali prvi put u životu sam u ovakvoj poziciji. Došli smo do toga da je Valbuena sa 40 godina najborbeniji, a to pokazuje da nešto nije kako treba. Sve što smo se dogovorili da ćemo da uradimo, uradili smo suprotno”, razočarano je konstatovao Milojević.

Ima još mnogo da se igra, dovoljno vremena da se sezona okrene u željenom smeru. Apolon je sedmi na tabeli sa 18 bodova, samo jedan manje od šestopalsiranog Nea Salamisa i mesta koje vodi u plej-of. Crta se povlači posle 26. kola, posle čega će timovi koji se bore za titulu da odigraju međusobno još pet kola.

Što se tiče AEL-a iz Limasola, Srnićevog i Medojevićevog tima, on je deveti na tabeli sa 13 poena. AEL je u seriji od pet uzastopnih poraza u gostima, razlog više zašto je pred ovaj susret po proceni kladionica Tomovićeva ekipa favorit.


KIPAR 1 – 12. KOLO

Subota

Pafos – Otelos 3:0 (0:0)

/Žairo 51. Tvumasi 68, Dragomir 77/

Aris – APOEL 1:0 (0:0)

/Šumanski 75pen/

Nedelja

Zakakiu – Nea Salamis 2:2 (1:1)

/Digini 14pen, Seržu 90+2ag – Kaciaris 21, Durmišaj 54/

Omonija – Aknas 4:1 (2:1)

/Lizu 23, Semedo 42, Panajotu 70, Ansarifard 75 – Pekivanis 13/

Apolon – Anortozis 0:1 (0:0)

/Gasama 85/

Ponedeljak

18.00: (1,45) AEK Larnaka (4,10) AEL Limasol (6,75)

18.00: (3,00) Doksa (3,30) Karmiotisa (2,25)

***Kvote su podložne promenama



tagovi

Kipar 1Vladan MilojevićApolon LimasolAEK LarnakaAEL LimasolSlavoljub SrnićSlobodan MedojevićNenad Tomović

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara