Miloš Kerkez ©Reuters
Miloš Kerkez ©Reuters

Miloš Kerkez: Otac i baka Mađarica su hteli da igram za Mađarsku

Vreme čitanja: 2min | uto. 04.10.22. | 10:10

"Veoma mlad, sa 14 godina odlučio sam da, kada dođe taj trenutak u karijeri, budem deo reprezentacije Mađarske", kaže supertalentovani fudbaler

U ozbiljnom nedostatku kvalitetnih bekova na globalnom nivou, svaki talenotvani igrač na tim pozicijama u fudbalu predstavlja pravu dragocenost. Takav je slučaj i kada je u pitanju supertalentovani fudbaler AZ Alkmara Miloš Kerkez, koji je nedavno zabeležio seniorski debi u reprezentaciji Mađarske.

Momak iz Vrbasa je otkrio detalje svoje odluke da igra za Mađarsku, poručivši da nikada nije postojala dilema po tom pitanju.

Izabrane vesti

"Mađarska je uvek bila prva! To su hteli moj otac i baka Mađarica, a posle sam i ja, tako da nije postala nikakva sumnja. Veoma mlad sa 14 godina, odlučio sam da, kada dođe taj trenutak u karijeri, budem deo reprezentacije Mađarske. Da ne govorim o tome da me Srbija nikada nije kontaktirala, ali Mađarska jeste kada sam imao 15 godina. Ovde me poštuju, kao i moju porodicu, to nikada neću zaboraviti", rekao je Kerkez za Nemzetisport.

Miloš je ponikao u OFK Vrbasu, sa 11 godina je zaigrao u omladinskom pogonu Rapida iz Beča, a u Đer je stigao 2019. godine. Usledio je poziv legendarnog Paola Maldinija zbog kojeg je u julu 2021. godine otišao u Milan, ali se sa Rosonerima rastao godinu dana kasnije zbog nedostatka prave prilike. Šansu je dobio u Alkmaru.

"Otišao sam u Milan jer sam želeo da igram. AZ Alkmar je savršen izbor, idealan za razvoj mladih igrača. Našao sam se u neverovatnom okruženju. Kad sam prvi put ušao na stadion video sam svoju sliku na semaforu. Bio je to poseban trenutak. Čast je biti član AZ Alkmara".

Iako igra za Alkmar, Kerkez sa svojom porodicom, ocem i majkom, živi u 57 km udaljenom Amsterdamu.

"Jednostavno volimo da živimo ovde. Da budem iskren roditelji su mi još uvek mnogo potrebni, nemam čega da se stidim. Ovo je prirodno u ovom uzrastu. Otac i ja možemo satima da pričamo o fudbalu, on mi je najbolji savetnik. Drago mi je da su oni ovde sa mnom u Holandiji", poručio je Kerkez.


tagovi

Miloš Kerkez

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara