Miloš Vazura o prelaznom roku: Krila i napadač biće stranci, dolaze levi bek i štoper, Pantić ostaje

Vreme čitanja: 5min | uto. 18.06.19. | 09:07

„Šćekića i Zakarića traže turski, a Nikolića klubovi iz Saudijske Arabije“, otkriva generalni direktor Partizana i objašnjava zbog čega je plasman u Ligu Evrope postavljen kao prioritet

Ideja Partizanovih čelnika je jasna: prodaja trojice igrača garantuje finansijski mir makar godinu dana. Pikirani su za transfere u inostranstvo Strahinja Pavlović, Rikardo Gomeš i Svetozar Marković. Hoće li baš tim redom da se otisnu preko granice niko ne može da tvrdi, ali iz Humske 1 poručuju da će gradacijski baš tako da se kreće visina obeštećenja.

Najviše novca crno-beli očekuju od već dogovorenog posla sa Juventusom i prelaska Pavlovića u Torino (sa bonusima oko 7.000.000 evra), potom od odlaska prvog strelca tima u arapski svet (traže oko 5.000.000 evra) i prodaje drugog štopera bilo italijanskom, bilo grčkom klubu za oko 2.000.000 evra. Čak se nadaju da bi mogli da prebace očekivanja.
Za svu trojicu nabrojanih igrača postoji veliko interesovanje. Ne i zvanične ponude. Uglavnom, pregovaramo i nisu u pitanju samo pomenuti klubovi, jer zovu sa svih krajeva sveta. Plus, cene su veće nego što se pominju u medijima. Konkrento, u slučaju Rikarda, reč je o više od 4.000.000 evra. Sredstva koja budemo dobili od tih transfera će omogućiti Partizanu lakši život, mirniju sezonu, ali deo ćemo morati odmah da investiramo u dolaske novih igrača, pošto želimo da se probijemo u grupnu fazu Lige Evrope“, podvlači Miloš Vazura, generalni direktor Parnog valjka.

Izabrane vesti

Prvi operativac kluba pojasnio je navijačima da taj novac, kad stigne na Topčidersko brdo, neće biti strovaljen u bunar, niti da bi trebalo da se očekuju  milionski transfer kao u slučaju Sejdube Sume, već bi se na dovođenje stranaca koristio oproban recept.
„Ideja je da se u ofanzivnom delu tima pojačamo fudbalerima iz inostranstva. U pitanju su krila, napadači i jedan centralno vezni igrač, ofanzivnih karakteristika. Pokušaćemo da izaberemo igrače kao što je bio slučaj sa Leonardom, Evertonom, Tavambom ili Rikardom. Da budu takvi pogoci, da nas ne opterete mnogo u ekonomskom smislu, da ne plaćamo obeštećenje, a da kasnije možemo da ih unovčimo“.

Naravno, angažmanima Periše Pešukića, Igora Vujačića, Dominika Dinge i Aleksandra Lutovca prelazni rok se tek zavrteo.
Što se tiče odbrane, trebalo bi da stignu još jedan levi bek i još jedan štoper. Ne bih o imenima, razumite me, jer smo u jednom trenutku pomislili da je sve rešeno sa Dingom, pa se proces otegao dve sedmice, sve dok Rusi nisu dali pristanak“.

Kad je o odlascima reč, niko još nije napustio klub.
Ima interesovanja za naše igrače. Ne samo za malopre pomenute. Na primer, Aleksandra Šćekića i Gorana Zakarića traže turski, a Nemanju Nikolića klubovi iz Saudijske Arabije. Sve radimo u dogovoru sa stručnim štabom, kako Savo Milošević i njegovi saradnici procene, tako će i biti“.

Mnoge je iznenadilo saznanje da Mark Valijente ima dozvolu da ode. U kojoj formi: prodaja ili sporazumni raskid?
Ako bude odlazio, to će biti transfer. Mark je dobar igrač, fin čovek, ali ima i dobre uslove u Partizanu. S druge strane, poželjno je da u odbrani imamo uglavnom igrače sa srpskim pasošem, kako bismo za ofanzivni deo tima oslobodili mesto strancima. Pod uslovom da ništa ne nađe, ostaće Valijente, nema nikakvih problema. Baš kao što nije problem što se na prozivci pojavio spisak od 39 imena, biće skraćen do polaska na Zlatibor“.

Pominje se da je odlazak na planinu, navodno, prologiran zbog izostanka finansijskih sredstava?
Netačno. Plate u Partizanu su redovne. A jedini razlog što se ide kasnije od planiranog dao je trener, objašnjavajući da želi da ima na raspolaganju kompletnu ekipu“.

Pre tri sezone, kad se na njenom početku ispalio od Zaglebja, Miloš Vazura je javno poručio da klupski nije prioritet Evropa, već osvajanje titule, koja je na kraju završila u Humskoj. Zatim je leta 2017. objavio da je plan prezimljavanje u Ligi Evrope i to se desilo, na uštrb šampionskog pehara. Prošlog leta ništa nije govorio u ambicijama. A sad?
Top ideja je da se opet domognemo grupne faze UEFA takmičenja. Najveći razlog je taj što smo projektiovani nosioci do kraja kvalifikacija, pa kad se već ta šansa nudi, zašto da je ne iskoristimo? Naravno, pokušaćemo, kao veliki klub, da vratimo titulu i peti put uzastopno uzmemo kup, ali Evropa je prioritet“.

Rival Partizana u drugom kolu znaće se sutra. Crno-beli ne biraju rivala u sportskom smislu, ali...
Za poslednje dve godine suočili smo se sa dva rivala iz Crne Gore (Budućnost i Rudar), te jednim iz Albanije (Skenderbeg). Ti mečevi su u organizacionom smislu zahtevni, dosta je tenzije i smatram da nam ne bi pogodovali u ovakvom trenutku. A sportski – neka bude što lakše, da može da se prođe“, zaključio je Miloš Vazura, generalni direktor Partizana.

PANTIĆ ŽELI DA OSTANE

Istekla je druga pozajmica Danila Pantića iz Čelsija, međutim, u Partizanu su uvereni da bi sa osvajačem Lige Evrope mogli da dogovore još jedan potpis mladog reprezentativca.
Ključna stvar – Dača želi da ostane. Naravno, hoćemo i mi. Pregovori se razvijaju u dobrom pravcu“, uverava Vazura.

ŠKOLA RADI DOBRO, POGLEDAJTE KOGA SVE IZBACUJE

Deo javnosti zamera godinama čelnicima Partizana na poslovanju, posebno u smislu Omladinske škole, kolaju priče da je urušena, da nije kao što je nekad bila, a onda se pojavi Strahinja Pavlović i svi ostanu bez teksta.
I ne samo Strahinja. Tu je i Lazar Pavlović, pokazao je ogroman potencijal, pa Sveta Marković, Filip Stevanović, Armin Đerlek je već godinu i po u prvom timu... Radi se ozbiljno u školi, prave se sjajni igrači i to je pokazatelj da na tom planu funkcionišemo dobro, a da se samo u medijima pravi slika koja ne odgovara stvarnosti“, dodao je Vazura pojasnivši da Partizan, upkos čaršijskim pričama, nesmetano nastavlja saradnju sa Teleoptikom, iako su Optičari ispali u Srpsku ligu.

CUCIN U SPARTAKU, KOKIR NA ZAJAM

Govorio je generalni direktor Partizana i mladim igračima koji u ovom „izvlačenju“ nisu dobili šansu u prvom timu.
Desni bek Luka Cucin će, najverovatnije, produžiti pozajmicu Spartaku. Na kaljenje u drugi klub ide i Jovan Kokir. Pregovaramo šta će biti sa Veljkom Birmančevićem, dok je Bojan Balaž otišao u TSC, pod uslovima koji nam odgovaraju: ako bude prodat u naredne tri godine zadržavamo pravo na 50 odsto transfera, a u periodu do juna 2022. možemo bilo kad da ga vratimo u klub“.

Foto: Starsport


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara