Miloš Vulić i Teo Ernandez (©AFP)
Miloš Vulić i Teo Ernandez (©AFP)

Miloš Vulić ide iz Krotonea, trenerove “teorije zavere” poremetile ekipu

Vreme čitanja: 4min | pet. 24.06.22. | 16:20

Želja je ostanak u Italiji, ali među opcijama i povratak u Srbiju

“Gospodin mekog stopala i širokih ramena. Na sredini terena vlada pozornicom. Sa leve strane ulazi u sredinu i desnom nogom crta putanju lopti poput umetnika... Filozofija primenjena na fudbal... Taktička inteligencija i smisao za prostor”, pisala je čuvena Gazeta početkom prošle godine posle pogotka Miloša Vulića protiv Beneventa.

Dva lepa driblinga, pa sjajan šut sa ivice kaznenog overili su pobedu Krotonea u tom meču (4:1), ali nisu pomogli da ekipa izbori opstanak u Seriji A. Godinu dana kasnije, Krotone je ispao i iz Serije B. Elegancija nekadašnjeg veziste Crvene zvezde nije doprinela se spreči sunovrat Pitagorejaca, ali 25-godišnji Kruševljanin neće potonuti zajedno sa klubom iz Kalabrije.

Izabrane vesti

S obzirom na to da ulazi u poslednju godinu ugovora, na pomolu je sporazumni rastanak. Vulićeva želja je jači rang od Serije C, po mogućstvu, u Italiji, ali ne krije da je među opcijama i povratak u Srbiju. Nema sumnje da bi ga Napredak rado vratio u svoje redove.

“Videćemo šta će biti, imam nekoliko opcija. Najviše bih voleo da ponovo igram u Seriji A, postoji i ta mogućnost, ali i ostanak u Seriji B, pa i povratak u Srbiju. Sve bi trebalo da bude poznato za desetak dana. Svakako moram nazad u Krotone da se pozdravimo”, kaže Vulić za Mozzart Sport.

Kada se bude vratio na “špic čizme”, u Kalabriju, teško da će otići na kafu s lokalnim trenerom Frančeskom Modestom, iako su sarađivali u dva navrata.

“Bili smo u odličnim odnosima kada je došao prošlog leta. Svaki dan smo razgovarali, igrao sam redovono, ali onda sam se povredio, a on dobio otkaz. Došao je novi trener, a ja sam nastavio da igram, međutim, posle samo mesec i po dana Modesto se vratio na klupu. Zamerio mi je tada da sam folirao povredu, mislio je da su neki igrači koji su ostali u klubu uprkos ispadanju iz Serije A protiv njega i sve nas je sklonio iz tima. U drugom delu sezone jedva da sam igrao, a njegove odluke uticale su na ceo tim, što se i videlo po rezultatu na kraju sezone”, objašnjava Vulić.

Iako je bio efikasniji od sedam drugih ekipa, Krotone je prošlu sezonu završio na pretposlednjem mestu Serije B. Poredeći prva dva ranga fudbala u Italiji, Miloš Vulić ističe da je razlika velika.

“Igra se drugačije, Serija B je dosta zahtevnija fizički, mnogo više se igra ‘jedan na jedan’, dok u Seriji A možeš da držiš posed i gradiš igru. Naravno, kada igraš protiv najvećih klubova, moraš biti spreman na to da će kazniti svaku grešku”.

Novi članovi elitnog ranga na Apeninima su Leće, Kremoneze i Monca.

Poslednjepomenuti klub privlači najveću pažnju jer je pod komandom čuvenog Silvija Berluskonija i Adrijana Galijanija.

“Đovani Stropa iz Monce mi je bio trener u prvoj sezoni po dolasku u Krotone. Baš mi se sviđa njegov stil igre i voleo bih da napravi dobar rezultat. Oni su sigurno najatraktivniji od tri nova prvoligaša što se tiče finansija i gazde, ali Leće je na mene ostavio najjači utisak. Dvaput su nas dobili po 3:0, cele sezone su igrali baš dobro, nisu imali mnogo kikseva i pobeđivali su utakmice i u kojima im nije sve išlo po planu. Tako se osvajaju titule”.

Vulić i Ibrahimović (©AFP)Vulić i Ibrahimović (©AFP)

Kremoneze se Serije A domogao u poslednjem kolu, pošto je Monca izgubila u Peruđi (1:0) i ispustila drugo mesto, pa je promociju morala da potraži kroz plej-of.

“Igraju ofanzivno i na gol više, ali moraće, kao i Leće, da dovedu nekoliko pojačanja”, ističe Vulić.

Govorio je vezista Krotonea i o pojedincima.

“Napad Lećea predvodi Masimo Koda, pravi gol-igrač. Dao je 20 golova ove i 22 prošle sezone, a mislim da će nastaviti s učinkom i u Seriji A. Interesantan je i Portugalac Mota iz Monce, mlad je i videćemo koliko će igrati, ali pokazao je potencijal da vremenom pređe i u neki veći klub. Moram posebno da pomenem i Vaskeza iz Parme, iako nisu ušli u viši rang. Strašan igrač, dao je evrogol protiv nas. Naravno, o Bufonu ne treba trošiti reči. Čast je biti akter utakmice u kojoj je i on”.

Prošla sezona Serije A bila je jedna od najuzbudljivijih poslednjih godina. Milan je prvi prošao kroz cilj, po Vulićevom mišljenju – zasluženo, a očekuje da naredni šampionat bude još zanimljiviji.

“Biće svašta sledeće sezone u borbi za titulu. Ovaj put Milan je pokazao najviše, bio je konstantan, pobeđivao i kada ne igra dobro, ali Interu se vraća Lukaku, Juventus pravi novi tim...”.

Da li će Vulić ponovo biti deo svega toga, saznaćemo uskoro. Dok čekamo, podsetimo se pogotka koji je opevala Gazeta.



tagovi

Miloš VulićSerija ASerija B

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara