Saša Zdjelar i Luka Stojanović
Saša Zdjelar i Luka Stojanović

Milošević opet menja formaciju: Bambi unutra, povratak Zakarića i Zdjelara

Vreme čitanja: 3min | sre. 03.04.19. | 09:17

Čukarički sa trojicom bivših prvotimaca crno-belih želi u Humskoj da odbrani treće mesto

Eksperiment nije uspeo – vreme je za povratak na oproban sistem. Pokušao je Savo Milošević promenom formacije u 4-1-4-1 i oslanjanjem na iskustvo u Kruševcu da trgne Partizanove fudbalere. Nije vredelo. Napredak je slavio prvu pobedu u kalendarskoj godini i sugerisao treneru crno-belih da nešto mora da menja, što će se i desiti u utakmici 29. superligaškog kola sa Čukaričkim (19.00, TV Arenasport 1).

Promene su izvesne u svim delovima tima, a uslovljenje su, između ostalog, kadrovskom slikom, pošto za duel vredan direktne borbe za treće mesto ne konkurišu oba beka Nemanja R. Miletić i Nemanja G. Miletić (povrede), Svetozar Marković i Musa Ndžai (tek se priključili treninzima posle dužeg oporavka), kao ni napadač Nemanja Nikolić (kartoni).

Izabrane vesti

U takvim okolnostima ispred golmana Vladimira Stojkovića dejstvovaće Miroslav Vulićević i Slobodan Urošević na bočnim pozicijama, dok bi umesto Bojana Ostojića, koji je igrao pod Bagdalom, partner Marku Valijenteu trebalo da bude tinejdžer Strahinja Pavlović.
Srešćemo se sa ekipom koja ima sve što mi u ovom trenutku nemamo. Pre svega, mir. Čukarički funkcioniše kao privatan klub, u svim segmentima je dobro organizovan, vladaju red, rad i disciplina, u takvom ambijentu ekipa je zadovoljna, motivisana da bude u vrhu. Sve ono što bi mi trebalo da popravimo“, upozorava Savo Milošević.

Miladin Stevanović će opet pokušati da zaustavi Rikarda Gomeša

Trener Partizan će na travu stadiona u Humskoj 1 poslati tim u formaciji 4-2-3-1, što znači da će ispred odbrane igrati dvojica zadnjih veznih. Aleksandru Šćekiću će se priključiti Saša Zdjelar, koji je preskočio gostovanje u Lazarevom gradu. Posledično tome, biće promena i u manevru, jer se u tim vraća i Goran Zakarić, zbog čega je Zoranu Bambiju Tošiću namenjena uloga organizatora, u centralnom delu veznog reda, između reprezentativca Bosne i Hercegovine i Danila Pantića.
„Igramo kući, verujem da će faktor domaćeg terena će biti na našoj strani. Brđani imaju veći kvalitet u odnosu na Napredak, ali to može da nam u nekoj meri odgovara, zavisno od pristupa naših igrača“.

U napadu je jedino mesto rezervisano je za Rikarda Gomeša. U Kruševcu je počeo kao krilo, kasnije se primakao golu, ali je promašio penal, pa se očekuje da proradi protiv Čuke, u čijem sastavu će biti trojica bivših igrača Partizana (Miroslav Bogosavac, Luka Stojanović i Miladin Stevanović).
„Logično je, prirodno i normalno da će momci koji su ovde bili, a nisu dobili šansu, imati dodatni motiv. Suština je da mi imamo dovoljnu inspiraciju da pobedimo. Brđani dosta pažnje posvećuju prekidima, bitno je da izbegnemo da do njih dođe, a kad se dese da budemo koncentrisani kako bismo ih osujetili“, dodao je Milošević.

Rokada će biti i u gostujućem sastavu. Kad su dolazili na pozajmicu baš iz Partizana vezista Veljko Birmančević i golman Nemanja Stevanović su se obavezali da neće na megdan klubu koji ih plaća, te će na krilo Samuel Ovusu, a među stative Nikola Belić.
“Svaka ekipa upadne tokom sezone u mini-krizu. Partizan je Partizan, niko ne bi smeo da ga potceni. Normalno je da i crno-beli imaju veliki motiv protiv nas, žele da izađu iz krize. Neće nam biti lako u Humskoj, biće potrebno dosta truda na terenu za pozitivan rezultat”, rekao je Nikola Belić, čuvar mreže ekipe Sima Krunića, koja ima dva boda više od današnjeg rivala.

----------------------------------------------

SUPERLIGA SRBIJE, 29. KOLO

Projektovani sastavi

PARTIZAN – ČUKARIČKI, 19.00 (TV Arenasport 1)

Beograd
Stadion Partizana
Sudija: Jovan Šegrt

PARTIZAN (4-2-3-1): Stojković – Vulićević, Palović, Valijente, Urošević – Šćekić, Zdjelar – Zakarić, Tošić, Pantić – Rikardo. Trener: Savo Milošević.

ČUKARIČKI (4-2-3-1): Belić – M. Stevanović, Šapić, Kopitović, Bogosavac – Đorđević, Docić – Ovusu, Stojanović, Kajević – Mudrinski. Trener: Simo Krunić.

SUPERLIGA, 29. KOLO

Sreda:

16.00 (2,45) Rad (2,90) Voždovac (3,05)
16.00 (2,80) Zemun (3,00) Spartak (2,55)
17.00 (15,00) OFK Bačka (7,00) Crvena zvezda (1,15)
18.00 (6,25) Mačva (3,60) Radnički Niš (1,55)
18.00 (1,55) Mladost Lučani (3,60) Napredak (6,25)
18.00 (1,45) Proleter Novi Sad (3,90) Dinamo Vranje (7,50)
18.00 (1,95) Radnik (3,25) Vojvodina (3,80)
19.00 (1,87) Partizan (3,30) Čukarički (4,10)

* Kvote su podložne promenama

FOTO: MN Press


tagovi

FK PartizanČukarički

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara