Foto: Starsport
Foto: Starsport

Milošević posle preokreta do pobede, Milinković poražen na premijeri

Vreme čitanja: 2min | ned. 08.08.21. | 19:18

Polovičan učinak srpskih trenera

Oscilacije Olimpije i igra po principu topolo-hladno obeležili su početak sezone za tim iz Ljubljane, a u istom stilu izabranici Sava Miloševića odigrali su i susret sa Tabor Sežanom u kojem su stigli do celog plena (2:1) posle preokreta.

Dueli sa Birkirkarom i Radomljem nagovestili su probleme Olimpije koji su u senku pali posle sjajnog izdanja u derbiju protiv Maribora (3:1). Pobeda nad velikim rivalom nagovestila je bolje dane, ali su već susret sa Santa Klarom i poraz (0:2) predstavljali "restart", pa je pred revanš sa portugalskim timom klub iz Ljubljane imao imperativ pobede na prvenstvenom gostovanju.

Izabrane vesti

U želji da dopiše nova tri boda Olimpija je ofanzivno i dominantno otvorila susret, a idealnu riliku da načne Tabor Sežanu imao je Elsnik u 34. minutu sa bele tačke, međutim nije bio precizan.

Neiskorišćene šanse došle su na naplatu u 52. minutu kada je Crnomarković matirao svog golmana i doneo radost domaćinu, međutim neplanirani scenario nije poremetio igrače Olimpije, kojima je izjednačenje doneo upravo srpski defanzivac. Crnomarković je bio najviši pred golom rivala posle kornera u 56. minutu i samo četiri minuta nakon greške iskupio se pogotkom.

Gol za izjednačenje nije zadovoljio apetite gostiju, a potpuni preokret režirao je Aldair u 61. minutu udarcem sa ivice šesnaesterca, te je klub iz Ljubljane upisao drugu pobedu u tri prvenstvena susreta.

Pred velikim izazovom našao se i Zoran Milinković, još jedan srpski trener u regionu. Nekadašnji strateg Partizana debitovao je na klupi banjalučkog Borca, ali premijeru neće pamtiti po dobrom jer je poražen od Posušja golom Begića u 44. minutu.

Vodeći pogodak za domaćina delimično je pao u senku drugog žutog kartona Lausa neposredno potom, međutim Borac nije iskoristio brojčanu prednost koju je imao do 66. minuta i isključenja Milojevića.

SLOVENIJA 1 - 4. KOLO

Nedelja

Tabor Sezana - Olimpija 1:2 (0:0)

/Crnomarković 52ag - Crnomarković 56, Aldair 61/

20.00: Aluminij - Mura

BiH 1 - 4. KOLO

Subota

Leotar - Tuzla Siti 0:2 (0:1)

/Mešinović 1, Krpić 54/

Sloboda - Široki Brijeg 0:0

Zrinjski - Željezničar 3:0 (2:0)

/Savić 36, Bilbija 41, 58/

Nedelja

Posušje - Borac 1:0 (1:0)

/Begić 44/

Rudar - Sarajevo 0:2 (0:2)

/Bagarić 23, Bodul 39/

Radnik - Velež u toku



tagovi

FK OlimpijaOlimpijaOlimpija LjubljanaZoran MilinkovićSavo Milošević

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara