©Reuters
©Reuters

Milošević: Verujem da možemo do Evropskog prvenstva, sve smo podredili tome

Vreme čitanja: 2min | uto. 06.02.24. | 15:15

Selektor Bosne i Hercegovine optimista pred baraž za kontinentalnu smotru

Spisak učesnika na predstojećem Evropskom prvenstvu biće upotpunjen krajem marta za kada su zakazani dueli baraža.

Kroz plej-of će vize za Nemačku će obezbediti još tri selekcije, a jedna od 12 reprezentacija koje se nadaju uspehu je Bosna i Hercegovina.

Izabrane vesti

Izabranici Sava Miloševića će na putu do ostvarenja cilja morati da eliminišu dva rivala. Prvi će biti Ukrajina sa kojom se sastaje 21. marta u Zenici i eventualnom pobedom u tom susretu reprezentacija Bosne i Hercegovine bi zakazala duel u Sarajevu 26. marta protiv boljeg iz susreta Izrael - Island.

Put do Evropskog prvenstva za Miloševićeve izabranike neće biti lak, ali je nekadašnji centarfor istakao veru u uspeh.

"Neće biti lako u baražu, pogotovo jer nam je prvi protivnik veoma kvalitetna Ukrajina. Dobro je što igramo na domaćem terenu, nadam se dve utakmice. Ovakav tip baraža je komplikovan i na jednu utakmicu sve je moguće. Verujem da možemo da ostvarimo uspeh i da se plasiramo na Evropsko prvenstvo. Sve smo podredili tome", istakao je selektor Zmajeva.

U cilju da se uveri u formu izabranika Milošević će predstojeći period provesti u putovanju Evropom i praćenju utakmica reprezentativaca.

"U kontaktu sam sa igračima, a u narednom periodu planiram putovanje u Nemačku i Tursku gde igra dosta naših reprezentativaca. Tamo ću pogledati njihove utakmice i iskoristiti priliku da razgovaramo uživo. Uglavnom, svima smo predočili šta u taktičkom smislu planiramo da radimo i vjerujem da ćemo spremno dočekati baraž", rekao je Milošević.

Podsetimo, Milošević je u septembru preuzeo selektorsku palicu, ali su posle uvodne pobede nad Lihtenštajnom (2:0) njegovi izabranici pretrpeli tri poraza, od Portugalije (0:5), Luksemburga (1:4) i Slovačke (1:2), te su uz skroman utisak i gorak ukus u ustima završili kvalifikacije.


tagovi

Savo Miloševićreprezentacija Bosne i Hercegovine

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara