Savo Milošević (©Reuters)
Savo Milošević (©Reuters)

Miloševićev debi, protivnik za pumpanje samopouzdanja

Vreme čitanja: 2min | pet. 13.10.23. | 11:32

Kvalifikacije za Evrospko prvenstvo: Bosna i Hercegovina sa novim kormilarom večeras (20.45) gostuje autsajderu Lihtenštajnu

(od dopisnika Mozzart Sporta iz Sarajeva)

Najbolja stvar za trenera je da ima uspešan debi. Ako neko za debitantsku utakmicu ima lakšeg protivnika, može biti srećan. Takav slučaj je sa Savom Miloševićem koji će večeras (20.45) debitovati na selektorskoj klupi fudbalske reprezentacije Bosne i Hercegovine, na gostovanju Lihtenštajnu.

Izabrane vesti

Reklo bi se idealan protivnik, budući da je reč o selekciji kojoj je pobeda misaona imenica, pa bi bivši trener Partizana i Olimpije trebao da ima lakši debi. Svakako će to biti odlično za samopouzdanje Zmajeva koje je uveliko poljuljano zbog svih turbulencija u ovim kvalifikacijama, ali i dobra uvertira za utakmicu sa Portugalijom u ponedeljak.

Posle loših rezultata u mandatu Faruka Hadžibegića i Meha Kodre, kvalifikacije su skoro pa izgubljene, pa će sav fokus biti pripremiti teren za baraž u martu, koji je obezbedio Ivailo Petev. Svestan je u novi selektor da će biti teško popraviti situaciju, ali je na predstavljanju poručio da ova ekipa to može. Dodatni problem moglo bi biti to što će Milošević u ovom ciklusu biti lišen usluga nekoliko igrača. Neće biti Anela Ahmedhodžića, Radeta Krunića, Hrvoja Miličevića, dok je pod znakom pitanja nastup Denisa Hadžikadunića.

20.45: (25,0) Lihtenštajn (13,0) Bosna i Hercegovina (1,07)

Bez obzira na kvalitet protivnika, utakmica mora da se shvati ozbiljno, jer je upravo u prošlom ciklusu Lihtenštajn dobro namučio Zmajeve u Zenici. Upisan je trijumf sa 2:1, ali znatno teže nego što se očekivalo.

Obećao je Savo Milošević neku novu energiju BiH reprezentacije, ali i novu formaciju, koja bi mogla dati bolji rezultat, jer je sav fokus na baraž u martu.

"Zadovoljan sam njihovom reakcijom, momci su fenomenalni i profesionalni. Imali smo malo vremena kako bi im objasnio neke stvari. Nismo doneli ništa novo što bi bilo strano. To je sport, moramo da se borimo. Sada počinje novi ciklus, ja sam tu i celi stručni štab je tu. Nemam strah jer momci žele da poprave utisak. Moramo dati sve od sebe da budemo najbolji što možemo do marta. Tada je najbitnije”, rekao je Milošević.

Utakmice koje očekuju BiH u ovom kvalifikacionom ciklusu biće potpuno različite. Dok će Lihtenštajn biti prilika za nove taktičke varijante i samopouzdanje, Portugalija će biti motiv više i vraćanje poverenje javnosti. Sve u svemu, Sava Miloševića ne očekuje lagan zadatak na klupi fudbalske reprezentacije Bosne i Hercegovine.

KVALIFIKACIJE ZA EVROPSKO PRVENSTVO

Petak

GRUPA B

20.45: (3,10) Holandija (3,40) Francuska (2,30)

20.45: (2,65) Republika Irska (3,15) Grčka (3,00)

GRUPA F

18.00: (2,45) Estonija (3,15) Azerbejdžan (3,30)

20.45: (2,85) Austrija (3,35) Belgija (2,65)

GRUPA J

20.45: (1,95) Island (3,50) Luksemburg (4,40)

20.45: (25,0) Lihtenštajn (13,0) Bosna i Hercegovina (1,07)

20.45: (1,22) Portugalija (6,50) Slovačka (13,0)

***kvote su podložne promenama



tagovi

Savo Miloševićreprezentacija Bosne i Hercegovinereprezentacija Lihtenštajnakvalifikacije za EP

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara