Luis Suarez (©Reuters)
Luis Suarez (©Reuters)

Milost ne postoji u Suarezovom rečniku: Ubio Barsu i spremio otkaz čoveku koji ga je oterao (VIDEO)

Vreme čitanja: 4min | sub. 02.10.21. | 22:52

Atletiko ne pamti kada je lakše došao do pobede – 2:0

Kaže izreka da se osveta pije hladna. I evo je, kao u nekom holivudskom blokbasteru: Luis Suarez je godinu dana čekao, kao da je birao pravi momenat, kovao je plan da naplati dug Ronaldu Kumanu i dočekao je. Onda kada je Holanđaninu najbolnije.

Za slamku se drži Kuman iznad provalije u Barseloni, samo čelnici kluba znaju zašto ga još drže na funkciji, ali večeras na Vanda Metropolitano stadionu se još jednom videlo, shvatili su to valjda i oni koji nemaju fudbal u malom prstu, da je ovaj katalonski tim potpuno truo, da nema ni glavu ni rep. Da je pogotovo u defanzivi Barselona – kuća na promaji. Atletiko je slavio lakše nego ikad u poslednjih 15 godina – 2:0 (2:0).

Izabrane vesti

Sve je bilo prema očekivanjima: Atletiko je igrao hirurški precizno, a najzad je pokazao na delu i onaj pregršt talenta koji ovaj sastav ima, daleko više nego ijedan prethodni. Filigranskim akcijama Jorgandžije su sekle Barselonu i već u prvom poluvremenu rešile veliki derbi. U nastavku su rutinski čuvale rezultat i kontrolu nad utakmicom, gost iz Katalonije nije uspevao da se rezultatski vrati u meč.

Gledali smo prethodnih sezona Atletiko koji je bio agresivan, tvrd kao stena, kojem je teško bili dati gol, još teže ga izbaciti iz utakmice. Svega su imale ekipe Dijega Simeonea, samo nikako – majstorstvo u igri. Ovaj današnji tim iz Madrida ima u svim linijama igrače baš visoke klase, znalce s loptom, koji su igrom na prvu, pasovima tačnim kao da su povlačeni lenjirom, pocepali ionako slabu, poroznu, pogubljenu defanzivu Barselone.

Toma Lemar i Luis Suarez ne samo što su bili strelci dva gola u prvom delu, nego su potpuno dominirali terenom u svim ofanzivnim akcijama Atletika. Suarez je bio asistent Lemaru za prvi gol Jorgandžija, a Lemar je bio asistent Suarezu za drugi pogodak.

Taj drugi gol Madriđana je pokazao svu tugu današnje Barselone. Luis Suarez je ostao sam kao duh na 16 metara od gola, kada je primio loptu mogao je da pita Ter Štegena gde da mu šutira. Takvi slomovi u odbrani ne dešavaju se ni timovima sa dna tabele Primere, pogotovo ne u velikim utakmicama.


Slaba je bila Barselona, bezopasna, dosadna, predvidiva. Davila je loptu, jer nije imala nikakva rešenja. Depaj je jedini pokazivao neku veću želju, hrabrost, glad da nešto uradi, a jedina opasnija situacija pred golom domaćina je bio udarac Kutinja sa ivice šesnaesterca, koji je završio pored stative.

Drugo poluvreme donelo je drugačiju sliku utakmice. Simeone je naredio svom timu ono što najbolje zna i što mu je najbolje prolazilo prethodnih godina: nazad u blok, tvrdo, čvrsto i na kontru. Sa kapitalom od dva gola u džepu imalo je i rezona.

Barsi je prepuštena lopta, dat joj je prostor do 40 metara od Atletikovog gola da tu kombinuje, vrti fudbal, da traži dobitnu kombinaciju. Jednu dobru priliku napravili su gosti, šansu je imao Kutinjo, ali mu je Oblak uhvatio živu loptu. Bio je to ujedno prvi udarac Barselone u okvir gola.

Madriđani su imali dve opasne situacije iz kontre. U prvoj je Žoao Feliks prerano šutirao, mada je imao otvoren prostor ka golu, međutim, lopta je otišla pravo u ruke Ter Štegena. U drugoj je Grizman, koji je s klupe ušao u igru, traljavo odigrao u situaciji dva na jedan.

Predsednik Barselone Đoan Laporta je u toku dana rekao da će Kuman, koji je večeras zbog suspenzije meč gledao iz lože, kakav god bude rezultat ostati na klupi. Ne bi bio ni prvi ni poslednjih čelnik kluba koji bi u roku od dan-dva pogazio to što je rekao. Jer, ovakva Barselona teško da će dobaciti i do mesta u Ligi šampiona, ako se neka velika promena ne dogodi.

A, Atletiko nastavlja šampionsku trku. Prvo poluvreme mu je bilo možda i najbolja partija ove sezone. Odigrao je kao velemajstor vrhunsku partiju šaha.

PRIMERA – 8. KOLO

Petak

Bilbao - Alaves 1:0 (1:0)

/Garsija 44/

Subota

Osasuna - Rajo Valjekano 1:0 (0:0)

/Sančez 90+1/

Majorka – Levante 1:0 (0:0)

/Baba 74/

Kadiz – Valensija 0:0

Atletiko Madrid – Barselona 2:0 (2:0)

/Lemar 23, Suarez 44/

Nedelja

14.00: (3,40) Elče (3,15) Selta (2,40)

16.15: (5,50) Espanjol (3,90) Real Madrid (1,70)

18.30: (3,80) Hetafe (3,15) Sosijedad (2,25)

18.30: (2,05) Viljareal (3,50) Betis (3,90)

21.00: (5,10) Granada (3,60) Sevilja (1,80)

***kvote su podložne promenama

 


tagovi

BarselonaAtletiko MadridLuis SuarezToma LemarRonald KumanPrimera

Obaveštavaj me

Barselona

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara