Šarl de Keteler (©Reuters)
Šarl de Keteler (©Reuters)

Mina za Anderleht, De Keteler nosi Klub Briž

Vreme čitanja: 2min | čet. 23.12.21. | 13:12

Kup Belgije: Danas preostale dve utakmice četvrtfinala, domaćini favoriti. Promo kvota u Mozzartu na trijumf tima iz Brisela protiv Kortrajka – 1,50

Ko će da se pridruži Gentu i Epenu u polufinalu Kupa Belgije? Anderleht i Klub Briž su favoriti, ali samo na papiru. Ove sezone u Župiler ligi svedoci smo čudnih rezultata, pa je maleni Union lider.

Velikan iz Brisela je sve bolji kako sezona odmiče. Za vikend je odigrao nerešeno (2:2) protiv šampiona Belgije u Brižu. Četa Vensana Kompanija danas ima ulogu favorita protiv Kortrajka u četvrtfinalu Kupa Belgije (18.45). Anderleht nije poražen već sedam utakmica. I gosti su u odličnom ritmu, imaju tri uzastopna trijumfa u Župiler ligi, a na dva prethodna meča mreža ovog tima ostala je netaknuta. Kompani je prethodne nedelje ustalasao javnost u Belgiji. Optužio je navijače Briža da su na rasnoj osnovi vređali njegove fudbalere.

Izabrane vesti

Pre nešto više od mesec dana Anderleht nije pobedio današnjeg rivala u Briselu u prvenstvu. Bilo je 1:1. Zanimlijivo je da pet vezanih međusobnih mečeva domaćini nisu dobili. Kortrajk je neugodan rival Anderlehtu. Nije ga pobedio na tri prethodna meča (dva poraza i remi).

18.45: (1,50) Anderleht (4,40) Kortrajk (6,75)

Klub Briž je ispao iz Evrope, bio je poslednji u grupnoj fazi Lige šampiona. Dominantan tim u Belgiji prethodnih godina drugi je u Župiler ligi iza Uniona, čuda iz Brisela. Na stadion Jan Brejdal večeras (21.00) stiže Leven, koji je upisao tri poraza na poslednje četiti utakmice.

21.00: (1,30) Klub Briž (5,70) Leven (9,00)

Ovi timovi su pre osam dana odigrali meč u Župiler ligi. Klub Briž je slavio u gostima sa 4:1, a briljirao je mladi Šarl de Keteler sa dva gola. Njega upoređuju s Kevinom de Brujneom. Uskoro bi mogao da ode u neki od velikih evropskih kluobova. On je ove sezone u šampionatu Belgije postigao devet golova, a imao je i šest asistencija. Vezista rođen 2001. godine dao je četiri pogotka na prethodna tri meča i ključni je igrač trenera Filipa Klemona.

-------------------------------------------------

Odigraj tiket kao i svakog dana i osvoji Porše Makan

SVAKI TIKET JE ULAZNICA U ARENU

Mozzart Gladijator je takmičenje sa pravilima takvim da u njemu svi učestvuju. Visina uplate ne igra presudnu ulogu, kao ni to da li je tiket dobitan ili ne. Tvoje je samo da svakog dana odigraš tiket, jer je svaki ulaznica u arenu.

--------------------------------------------------

KUP BELGIJE - ČETVRTFINALE (JEDAN MEČ)

Sreda

Mehelen - Epen 1:3 (1:0)

/De Kamargo 23 - Ngoj 53, Prevljak 83, 90+6/

Gent - Standard 3:1 (1:0)

/Kums 8, Tisudali 53, 90+3 - Donum 47/

Četvrtak

18.45: (1,50) Anderleht (4,40) Kortrajk (6,75)

21.00: (1,30) Klub Briž (5,70) Leven (9,00)

***kvote su podložne promenama


tagovi

Župiler Pro ligaBelgijaBelgija 1AnderlehtKlub Briž

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara