Slobodan Tedić (Foto: Starsport)
Slobodan Tedić (Foto: Starsport)

Minutaža slaba, pozicija neprirodna: Slodoban Tedić se vratio u Mančester Siti

Vreme čitanja: 2min | pet. 05.01.24. | 22:33

Pozajmica u Čartlonu prevremeno prekinuta

Uoči Nove godine gol, sedam dana kasnije - rastanak. Za razliku od prethodih, poslednju pozajmicu u nizu Slobodan Tedić završio je neslavno. Ali i prevremeno. Srpski napadač napustio je Čarlton pošto je sa engleskim trećeligašem dogovorio raskid jednogodišnje pozajmice šest meseci pre njenog isteka, te se vratio u matični klub Mančester Siti.

Srpski napadač stigao je na "Veli" u početkom septembra, posle sezone provedene na pozajmici u još jednom engleskom trećeligašu, ali se za razliku od perioda u Barnsliju, u Čarltonu nije naigrao. Za popularne Adikse odigrao je 17 mečeva (upisao dva gola i asistenciju) u svim takmičenjima od kojih samo sedam od starta.

Izabrane vesti

Pored slabe minutaže, bivši napadač Čukaričkog je, prema saznanjima Mozzart Sporta, nezadovoljan bio i "tretmanom" koji je imao kod trenera Majkl Eplton. Engleski stručnjak, koji je u klub stigao samo nekoliko dana posle Tedića, srpskog centarfora uglavnom je koristio na krilu, što je značajno omelo 23-godišnjaka da se ozbiljnije nametne u jugoistočnom Londonu i samo pojačalo Slobodanovu želju da napusti klub, što se i dogodila sedam dana nakon što je postigao drugi, ujedno i poslednji gol za Adikse u porazu od Bristol Roversa (2:1)

Tako će se Tedić šest meseci pre isteka ugovora sa Mančester Sitijem vratiti na Etihad, izvesno samo na kratko, budući da će tokom januara pokušati da pronađe tim u kojem bi mogao da igra standardno.

Tedić je u Siti stigao iz Čukaričkog januara 2020. godine za 3.000.000 evra, a od tada je iskustvo sticao isključivo na pozajmicama. Prvo šest meseci u timu sa Banovog brda, potom dve sezone u Zvoleu, a onda i još godinu dana u Barnsliju, pre nego što je stigao u Čarlton.



tagovi

Slobodan TedićČarltonTransferiZimski prelazni rok 2024

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara