(Reuters)
(Reuters)

Miriše Liga šampiona u celom Rimu, Murinjo stisnuo gas kada je najvažnije

Vreme čitanja: 2min | ned. 16.04.23. | 22:42

Vučica vezala treću pobedom

Dok u Milanu drhte, u Rimu svi zadovoljno trljaju ruke i osećaju miris Lige šampiona. Lacio je na odličnom, a Roma na dobrom putu da obezbede plasman u elitno takmičenje.

Rimski klubovi su uhvatili dobru formu i maksmalno koriste kikseve milanskih rivala od kojih će jedan vrlo verovatno izvisiti za plasman u Ligu šampiona. Nakon što je Lacio petoplasiranom Interu pobegao na čak 10 bodova razlike, večeras je i Roima otišla na „plus 5“. Vučica je vezala treću prvenstvenu pobedu, savladala Udineze 3:0 i napravila veliki korak ka najvažnijem cilju u sezoni...

Izabrane vesti

Iako je iza Rome bilo teško gostovanje Fajenordu u četvrtfinalu Lige Evrope, smogla je snage da večeras na pleća obori nepredvidive Zebre. Žoze Murinjo dodaje gas u finišu sezone...

Bez povređenog Dibale i nedovoljno spremnog Ejbrahama, Murinjo je čak uspeo da odmori bokove (Zalevski i Spinacola počeli sa klupe) i da pobedi.

Iako je Udineze otvorio meč opasnim šutevima Lazara Samardžića, Roma je vrlo brzo uspostavila balans. Manćini i Vajnaldum su imali dobre šanse ali se razbranio Silvetsri na golu gostiju. A onda je Roberto Pereira prvi put večeras obukao odelo tragičara. Skrivio je penal pošto je igrao rukom posle šuta Belotija. Za razliku od meča u Roterdamu kada je Pelegrini šutirao penal i promašio, večeras je odgovornost preuzeo Kristante. I promašio! Pogodio je stativu ali je mladi Bove natrčao na loptu i spasao stvar.

Idealno je Roma otvorila i drugo poluvreme. Posle desetak minuta igre, kapiten Pelegrini je kontru i asistenciju Belotija krunisao golom za 2:0. Njegov prvi gol iz igre posle 560 dana!

Roma je bila u komfornoj zoni iz koje umalo da je izbaci Đanluka Manćini. Romin štoper je u 66. minutu skrivio penal zbog igranja rukom. Njegov spasilac je bio golman Rui Patrisio koji je odbranio penal apsolutnog tragičara Roberta Pereire.

Posle toga Roma više nije davala nikakve poklone da bi u nadoknadi vremena konačnih 3:0 postavio rezervista Ejbraham sjajnim golom glavom na centaršut Spinacole.

Velika tri boda za Vučicu i dobra pozicija u trci za Ligu šampiona. A dobra i uvertira za revanš protiv Fajenorda. 

SERIJA A - 30. KOLO

Petak

Kremoneze - Empoli 1:0 (1:0)

/Desers 4/

Specija - Lacio 0:3 (0:1)

/Imobile 36, Anderson 52, Antonio 89/

Subota

Bolonja - Milan 1:1 (1:1)

/Sansone 1 - Pobega 40/

Napoli - Verona 0:0

Inter – Monca 0:1 (0:0)

/Kaldirola 78/

Nedelja

Leče - Sampdorija 1:1 (1:0)

/Sisaj 31 - Hese 75/

Torino - Salernitana 1:1 (0:1)

/Sanabrija 57 - Viljena 9/

Sasuolo - Juventus 1:0 (0:0)

/Defrel 65/

Roma - Udineze 3:0 (1:0)

/Bove 37, Pelegrini 55, Ejbraham 90+1/

Ponedeljak

20.45: (2,45) Fjorentina (3,35) Atalanta (2,90)

***kvote su podložne promenama



tagovi

Tami EjbrahamRoberto Pereira

Obaveštavaj me

Roma

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara