Marselo Galjardo (©Reuters)
Marselo Galjardo (©Reuters)

Miriše na Santos i River među osam najboljih u Južnoj Americi... Ako prste ne umeša Borha

Vreme čitanja: 4min | uto. 01.12.20. | 22:00

Predstavnici Brazila i Argentine u dobroj poziciji da se plasiraju u četvrtfinale Kopa Libertadores

Večeras su na programu dva revanš susreta osmine finala Kopa Libertadores, River Plejt će na Libertadores de Amerika stadionu dočekati Atletiko Paranense, dok će Santos na Vila Belmiro stadionu ugostiti ekvadorski LDU Kito. 

Ekipa iz Buenos Ajresa je vezala pet mečeva bez poraza u svim takmičenjima, u okviru Kupa Dijego Maradona su u nedelju savladali Rozario (2:0) i to bez velikog broja prvotimaca. Marselo Galjardo je rizikovao, ostavio je veliki broj igrača van protokola, kako bi ih odmorio za večerašnji susret (23.15) protiv Atletika.

Izabrane vesti

Prvi duel ove dve ekipe u Brazilu okončan je remijem (1:1), golove su postigli Bisoli u 57. i Dijaz u 90. minutu, te je River kući doneo prednost od gola u gostima zahvaljujući pogotku u poslednjim trenucima susreta. Ukoliko se i susret u Argentini završi nerešenim ishodom pristupiće se izvođenju jedanaesteraca.

Ipak, River Plejt je u dobroj poziciji, Galjarado ima čitav roster na raspolaganju i uz činjenicu da već imaju prednost, veliki su favorit pred večerašnji susret. Klub nema ni suspendovanih igrača, kao ni povređenih, a ni zaraženih virusom korona, pretpostavlja se da će izvesti istu ekipu na teren kao i iz prvog susreta, sa Paulom Dijazom pozadi i Sosom u sredini. Procena je da bi postava argentinskog sastava mogla da izgleda ovako: Armani, Montijel, Paulo Dijaz, Pinola, Kasko, Sosa, Enco Perez, De La Kruz, Ignasio Fernandez, Bore i Matijas Suarez.

Sa druge strane, Atletiko ima velikih problema, čak 15 igrača je van stroja, od kojih 11 zbog virusa korona. Bento će ponovo biti na golu, dok na klupi neće biti rezervnog čuvara mreže. Dobra vest je da su se zadnji vezni Ričard i napadač Karlos Eduardo oporavili i mogli bi da se nađu u postavi. Pretpostavka je da će ostatak tima biti kao i na prethodna dva susreta (remi sa Riverom i poraz od Palmeirasa). Van stroja su suspendovani napadač Reinaldo, zatim golmani Santos, Žandrej i Leo Link, desni bek Kalven, štoperi Felipe Agilar i Ze Ivaldo, potom levi bek Abner, vezisti Alvarado i Nikao, kao i napadač Žeuvanio, koji su dobili pozitivne rezultate testa na virus korona, dok zbog povreda neće biti desnog beka Džonatana, levog Marsija Azeveda i napadača Vitinja. Postava bi trebalo da izgleda ovako: Bento, Erik, Pedro Enrike, Tijago Heleno, Žoao Viktor, Velington, Ričard, Kristijan, Leo Ćitadini, Karlos Eduardo (ili Valter) i Kajzer.

Što se tiče susreta Santosa i LDU Kita (23.15), brazilski sastav je u Ekvadoru slavio sa 2:1 u prvom meču i jasno je da ima lepu prednost pred revanš na svom stadionu, vodu im pije i poraz od 0:1 kod kuće. U prvom susretu je Santos stigao do prednosti preko Sotelda već u sedmom minutu, domaćin je poravnao u nadoknadi prvog dela igre preko Hulija, da bi Marinjo sa bele tačke u 59. minutu vratio prednost ekipi Aleiša Stivala, poznatijeg pod nadimkom Kuka.

Slavni klub sa Vila Belmiro stadiona je tako ostao neporažen u međunarodnim takmičenjima sa šest pobeda i remijem, uz maksimalan učinak na strani. LDU u revanš ulazi sa ubedljivom pobedom upisanom u ekvadorskom prvenstvu (3:0 protiv Centro Deportiva), ali i lošim učinkom sa strane u Kopa Libertadores, upisali su tek jedan trijumf.

Santosu se vratio trener Kuka, koji se oporavio od virusa korona, a u stroj su se vratili i Žoao Paulo, Sandri, Madson, Luan Peres i Anđelo, koji su se takođe oporavili od bolesti. U protokolu će se naći i Žobson, koji je odradio suspenziju, dok su van tima i dalje Karlos Sančez, Ranijel, Vladimir i Renjer. Postava bi trebalo da izgleda ovako: Džon, Para, Lukas Verisimo, Luan Peres (ili Luiz Felipe), Felipe Džonata, Alison, Dijego Pituka, Žan Mota (ili Žobson), Marinjo, Soteldo i Kajo Žorž.

Trener LDU Kita Pablo Repeto je poštedeo jednog startera, levog beka Kruza, odlučio se za nešto bržu postavu, dok vezista Sornoza nije otputovao sa ekipom u Santos. Van stroja su Franklin Gerera, Ezekijel Pjovi i Adolfo Munjoz, pa bi postava trebalo da izgleda ovako: Gabarini, Perlaza, Luis Kaiseo, Ordonjez, Kruz, Alsivar, Viljaruel, Kintero, Džohan Huli, Bili Arse (ili Markos Kaiseo) i Kristijan Borha Martinez. Upravo je bivši napadač Crvene zvezde glavna uzdanica Kita, sjajan je ove sezone sa 25 pogodaka u svim takmičenjima, nije preterano reći da igra najbolji fudbal u karijeri. Nema sumnje da se svi u klubu nadaju da bi mogao da ih vodi do pobede i obezbedi ekvadorskom sastavu plasman među osam najboljih.

Dakle, Santos je u dobroj poziciji, upisali su i trijumf protiv Sport Resifea za vikend od 4:2 i u dobrom raspoloženju čekaju revanš sa ekvadorskim sastavom, pritom imaju i finu prednost iz prvog susreta.


tagovi

Kopa LibertadoresLDU KitoAtletiko ParanenseSantosRiver PlejtJužna AmerikaKristijan Borha

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara