Misija „Napredak“: Kao da je Evropa

Vreme čitanja: 4min | sre. 04.12.19. | 09:46

Crno-beli apsolutni favoriti protiv tima koji ih je godinama mučio

Prethodne dve sezone mučio se Partizan svaki put kad je izlazio na megdan ekipama iz plej-aut zone. Znao je da se oklizne protiv Mačve, Spartaka, u Surdulici, čak ga je i tadašnji povratnik Zemun zakinuo za dva boda... Ove jeseni, pod komandom Sava Miloševića, pokazao je napredak na tom polju, pa rivale iz donjeg doma superligaške tabele uglavnom razoružava, s tim što ga kao kamenčić u cipeli žulja podatak da ga je Napredak, još u uvodnom delu takmičenja, uskratio za dva poena.

Zato je pred crno-belima i njihovim trenerom misija u kojoj imaju za cilj da pokažu kako su, u stilu imena narednog rivala, napredovali i Kruševljane u jednom od zanimljivijih susreta 19. kola ostave bez nade da mogu da naprave još jedno iznenađenje. Pobedom bi ponudili najbolji dokaz da su preležali dečije bolesti, da su sposobni da dobijaju utakmice u nizu, da mogu i u zgusnutom rasporedu da održavaju plamičke optimizma među navijačima da se može stići Crvena zvezda.

Izabrane vesti

Duel sa ekipom koja je u avgustu dvaput vodila protiv crno-belih trebalo bi da odgovori Miloševiću i da li je njegov tim iz malog mozga potisnuo šokantnu završnicu meča u Hagu, kad je u poslednjih nekoliko minuta ostao bez šanse da se bori za evropsko proleće.
Napredak nam pada u terminu kao da je u pitanju evropski rival, a koliko nam je problema napravio možemo tako da ga posmatramo. U sve tri utakmice mog mandata protiv Kruševljana smo imali muke. Nadam se da ćemo uspeti da izađemo lakše na kraj. Nadam se da igrači ne očekuju laku utakmicu, jer nema ništa lako. Ako očekujete lako, desiće se obrnuto“, upozorava Savo Milošević koji će verovatno izvesti sličnih 11 kao pre neki dan u Šapcu, s tim što se očekuje da se u tim vrati Zoran Tošić.

Crno-beli su protiv Mačve demonstrirali psihološku stabilnost i samo tri dana posle eliminacije sa međunarodne scene rutinski slavili. Očekuje se da nešto slično ponove, tim pre što žele da vrate dug nastao avgustovskim remijem na stadionu „Mladost“. Bio je to period kad je Parni valjak više mislio o plasmanu u Ligu Evorpe, pa je opijen pobedom nad Malatijom dozvolio sebi da ga Igor Ivanović dvaput matira i kreira iznenađenje (2:2). Dodatni razlog zbog kog u Humskoj planiraju osvetu ilustrovan je činjenicom da u poslednjih sedam međusobnih susreta za bodove ima tek jednu pobedu nad Čarapanima!? I to onu od 5. maja ove godine, kad je u dubokoj nadoknadi priznat gol Aleksandra Šćekića za preokret. Taj meč spada među početke Sava Miloševića na klupi Partizana. Sad je situacija kud i kamo povoljnija za crno-bele, pošto su u poslednja četiri meča na Topčiderskom brdu redom tukli Spartak (4:0), Vojvodinu (4:0), Inđiju (3:0) i Javor (6:2). Ideja im je da pre odlaska na zimsku pauzu budu maksimalni, a imajući u vidu da posle duela sa Napretkom idu na Banjicu i čekaju Radnik deluje da im je ovo poslednja teža prepreka uoči predaha.

Napredak se u jednom trenutku oporavio od ne baš pohvalnog početka sezone, međutim, ni pobede nad Čukaričkim i u Lučanima nisu donele stabilizaciju forme. Naprotiv, ekipa je poražena i od Vojvodine i od Inđije, ceh je platio Predrag Rogan, a umesto njega dužnost je preuzeo Igor Stefanović.
Trošiti reči o kvalitetu Partizana je suvišno. Uz Crvenu zvezdu je naš najbolji i najtrofejniji klub, sa izuzetnim igračkim kadrom i, naravno, apsolutni je favorit. Iza nas je bolan i težak poraz od Inđije, ostali smo bez šefa stručnog štaba Rogana, kome se zahvaljujem na saradnji i želim puno uspeha u nastavku karijere. Bilo je malo vremena za oporavak i pripremu, ali siguran sam da neće nedostajati motiva protiv crno-belih. Ovakve utakmice su posebno inspirativne za igrače iz kluba koji je, objektivno, autsajder“, svestan je pozicije trener Stefanović.


SUPERLIGA, 19. KOLO

PARTIZAN – NAPREDAK (17.00, TV Arenasport 1)

Beograd
Stadion Partizana
Sudija: Novica Anđelovski

Partizan: Stojković – Miletić, Ostojić, Pavlović, Urošević – Zdjelar,  Natho – Tošić, Suma, Asano – Sadik. Trener: Savo Milošević.
Napredak: Milošević – Aksentijević, Obradović, Milovanović, Ćuković –  Eskić, Bjeloš –  Ivanović, Zec, Vukadinović - Gavrić. Trener: Ivan Stefanović.


SRBIJA 1 – 19. KOLO

Sreda
13.00: (2,25) Inđija (3,10) Rad (3,50)
15.00: (2,00) Čukarički (3,40) TSC (3,90)
15.00: (10,0) Mladost Lučani (6,50) Crvena zvezda (1,25)
15.00: (2,85) Voždovac (3,30) Radnički Niš (2,50)
17.00: (1,18) Partizan (7,75) Napredak (13,0)
17.00: (1,85) Spartak Subotica (3,45) Proleter Novi Sad (4,50)
17.00: (2,85) Mačva (3,10) Javor (2,60)
17.00: (1,35) Vojvodina (5,00) Radnik Surdulica (9,00)

*** kvote su podložne promenama

FotoStar sport


Pogledajte novu epizodu serije Ekipizza...

 


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara